[開箱] 自家平民初號機

因為小弟部電腦越用越慢,之前部都用左8年,所以想自己動手砌番部機打機同上上網,但始終budget有限,所以唔會係D咩野,主要都係平為主,夠用已經心滿意足,個list係自己唸,所以用上最平既料黎上場,如有問題請各位 CHING 切勿見怪,希望各位多多指教~

初號機的簡陋裝備:
Intel Celeron G1840
MSI B85M-E45       
ADATA DDR3 1600MHz 4GB*2
XIGMATEK Calibre Series 400W
WD Blue 1TB
Xigmatek Spirit M
MSI N750-1GD5/OC
A Shop Fan 12cm*2
ASUS DRW-24F1ST

第一次砌機感覺唔太識裝個 CPU 風扇,所以研究左好耐先裝到,而且執線真係好考心機,見呢度 D CHING 部機更加多野都可以執得仲靚真係佩服,底板用落都OK,最緊要平XD,襟唔襟用就真係要睇下佢之後,不過個機箱感覺有D薄,唔知係唔係因為平價野,不過執線好方便,之後再會試下裝 3D MARK 黎幫張顯示卡跑分,多謝各位支持~

個HDD可以調轉裝的

個HDD可以調轉裝的
firen1201 發表於 2014-11-26 17:41

多謝 CHING 提點,我以為 Harddisk  一定要正面裝添

因為小弟部電腦越用越慢,之前部都用左8年,所以想自己動手砌番部機打機同上上網,但始終budget有限,所以 ...
CY1988 發表於 2014-11-26 17:29

CHing部機全套幾錢?

CHing部機全套幾錢?
nnd 發表於 2014-11-26 18:24

我唔係CHING 係小弟先岩,買左$35XX

終於有D平民機
支持

via HKEPC Reader for Android

但係g180配750打機
夠唔夠力

via HKEPC Reader for Android

但係g180配750打機