[電腦組合] LGA 1156 CPU 仲有咩底版推介?

各師兄,小弟部電腦唔知壞底版定火牛。見部機又舊舊地,仲用緊LGA 1156 既I3 CPU,但部機只係FOR 文書用,所以想換底版就算。盡量可以用得返既野就用。請師兄幫忙。

市場仲有咩底版適合用?同唔知隻火牛仲岩唔岩用?

部機CONFIG 如下︰

1155以經難找1156可能更難找到全新板.
可以去下新糕登找找.

買部二手HP z200 电腦係1156,新糕登

I3 540 放倒$3百幾,補少少買G3258同H81 板。DDR3 1333用得返,好過搵舊板1156唔知捱到几耐

1156 不可用B75 呀

I3 540 放倒$3百幾,補少少買G3258同H81 板。DDR3 1333用得返,好過搵舊板1156唔知捱到几耐 ...
XP2000+ 發表於 2014-11-28 10:07

ching...i3 540 邊度可以放倒出去?.....

睇左咁耐,我諗住買 i5 -4460 再加 asus z97,用返條ddr3 1333 同隻牛。

聽你講用G3258同H81 ..又好以慳返唔少喎

在hkepc 交易廣場放粒舊U

各師兄,小弟部電腦唔知壞底版定火牛。見部機又舊舊地,仲用緊LGA 1156 既I3 CPU,但部機只係FOR 文書用, ...
LCCI 發表於 2014-11-27 07:16

換隻火牛試下先
火牛買左返黎, 就算結果唔關火牛事, 都一定可以用得返
但你買左塊1156, 買左返黎都係唔得, 就唯有蝕住放返出去