[主機板] 3塊 gigabyte 底板, 唔知點揀

1. z97x soc force
2. z97x ud5h-bk
3. z97x ud7 th

1 就多左個 display port, 又多兩個原生 usb 3.0 係後面(2, 3 就變左得 2 個原生 3.0 係後面, 另外 2 個就係 nec, nec 非原生, 硬係覺得用落會有問題)
2 就 dual lan

3. 最大既賣點thunderbolt俾你無視左我諗對你應該冇咩用...
1.係超頻板 2.同ud7一樣係賣功能 睇你自己點揀喇

雖然真係超頻其實唔太應該考慮技嘉...

3. 最大既賣點thunderbolt俾你無視左我諗對你應該冇咩用...
1.係超頻板 2.同ud7一樣係賣功能 睇你自己點揀 ...
danny9428 發表於 2014-12-8 16:23

買左z97x gaming 5 諗住超頻,後悔中...

1.係超頻板 2.同ud7一樣係賣功能 睇你自己點揀 ...
danny9428 發表於 8/12/2014 16:23

不唔係 2. z97x ud5h-bk 先係超頻咩? 12 相電源喎(我估係, 因為官網簡介好似無寫)

不唔係 2. z97x ud5h-bk 先係超頻咩? 12 相電源喎(我估係, 因為官網簡介好似無寫) ...
LoveMariahDayAn 發表於 2014-12-8 17:03

照數應該係12相, 不過相數多未必就好超, 都要睇本身線路, BIOS同個PWM controller
SOC理論上係佢地超頻旗艦板, 應該係會比較好超
不過超頻宜家真係唔應該揀技嘉......ASROCK都好超過佢

照數應該係12相, 不過相數多未必就好超, 都要睇本身線路, BIOS同個PWM controller
SOC理論上係佢地超頻旗 ...
Advanced Ivan 發表於 8/12/2014 17:45

但係我而家有可能長超喎 (暫時唔好理係超多定超少先)

你要我買 asrock?

宜家要考慮埋VERSION

回覆 6# LoveMariahDayAn

ASUS啦

宜家要考慮埋VERSION
mrcheung1987 發表於 8/12/2014 19:50

z97 好多塊底板都只得 1 個 version

z97 好多塊底板都只得 1 個 version
LoveMariahDayAn 發表於 2014-12-8 19:50

考慮埋 rev. 小心! 小心!