[產品資訊] 最後都係放棄左APU 放棄AMD

NB 壞左終於出左部機

G3258 $ 510               
TEAM Elite DDR3 1600MHz 8GB (1x8GB) Ram $ 495               
MSI 微星 H97M-G43 $ 715               
<SSD>Transcend SSD370 256GB $ 798              
CORSAIR CS550M CMPSU-CS550M  80Plus Gold Cable Management 火牛 $ 640               
總數:        HK$ 3176

最後都係放棄左APU 放棄AMD
G3258 小超3.8G
買H97 幾年後用M2

CORSAIR CS550M CMPSU-CS550M  80Plus Gold Cable Management 火
呢個火牛真心講係妹仔大個主人婆,
用得呢粒 G3258 都吾會加卡打機 , 用個300蚊火牛有凸 ,300蚊火牛加張 750 卡都重有餘力 .

回覆 2# sunyan12

300W又細得濟
但佢係金牛, 慳電

回覆 2# sunyan12

SORRY 睇錯, 原來係$300
$300 80+ 有咩牛

你呢部新機用電吾會超過 150W
而80 PLUS 火牛係講轉換效率的, (好多80 PLUS 火牛用電吾超過50% 轉換效率係没 80PLUS的)咁就無慳電呢個功能.

回覆  sunyan12

SORRY 睇錯, 原來係$300
$300 80+ 有咩牛
KYWERO 發表於 2014-12-16 17:55

用電都吾過 150W !!!!!使咩用 80+.........??????
少少吾舒服,使咩去開刀呢???

樓主唔洗怕,50% loading下都有89% up轉換率,買大d下次加顯卡換u都ok既

樓主唔洗怕,50% loading下都有89% up轉換率,買大d下次加顯卡換u都ok既
yeungj4567 發表於 2014-12-16 18:09

你又啱 ,

一兩年後 , 加卡時換CPU 又換底板(INTEL CPU 插座又改左,新CPU又用DDR4 RAM) ,
個時個火牛未壞又可用得返.只不過而家俾多三百五十元!!!!

其實 d cpu 定位都幾尷尬
文書野 g1840 都卓卓有余
但一話轉片 photoshop 打機 就i5以上

成堆i3 g3xxx 都唔知用途系邊

單卡打機i3都夠

Source