[產品資訊] 其實宜家 D SSD 係唔係已經平過 RAM 好多?

咁岩行腦場經過見到,宜家 D RAM 係唔係貴到連貴板都送唔起
不過搞到我都想轉 A 記 D SSD,宜家用緊D雜牌麻麻地

咁岩行腦場經過見到,宜家 D RAM 係唔係貴到連貴板都送唔起
不過搞到我都想轉 A 記 D SSD,宜家用 ...
wing0805 發表於 2014-12-18 15:23

SSD有錢咪上PCIE咯~ 用SATA 6GB就用Samsung啦~ 3D NAND

SSD有錢咪上PCIE咯~ 用SATA 6GB就用Samsung啦~ 3D NAND
梁瀚文 發表於 2014-12-18 15:38

咁又唔洗上到去PCIE,而且細板無咁多條槽俾我用
見好多CHING用A記SP系列都幾抵玩,所以先心郁郁

好似起跌最勁既PARTS 真係RAM, 一年內可以由120 升到350.
不過終生保用, 如果你底板唔升級的話

所謂終身保用,即係去到佢停產就無
如果間廠下年就唔出相同 spec 既 ram ,保用就等於下年完結

講返正題
ssd 依家真係好平,adata 又好抵玩
我自己用兩隻 599,一隻 510 既 60GB,行左幾年都無事,又唔覺跌速

好似起跌最勁既PARTS 真係RAM, 一年內可以由120 升到350.
不過終生保用, 如果你底板唔升級的話 ...
feilam2000 發表於 2014-12-18 04:59 PM

個時D廠蝕住賣, 梗係抵

不過終生保用, 如果你底板唔升級的話 ...
feilam2000 發表於 2014-12-18 16:59

就出 DDR 4 到時慢慢沒收 DDR 3
保用咩鬼

高效既一樣貴好多
低能既最多只能講....

回覆 5# feilam2000

我既經驗係RAM停產 = 無保
不過依家DDR2仲健在咁多年   DDR3都未咁快褶得埋