[電源器] 冷門SFX-L牛開箱,silverstone SX500-LG

抱歉真係得個箱同件既圖
機箱要下星期先有得拎

希望厘隻靜過現時用緊既silverstone 600w SFX啦
隻sfx 600w根本唔係semi-fanless既,idle都係咁轉,唔似300w個隻有loading都唔轉.
仲要轉個陣有的的的的聲

隻牛 600W,唔好話用盡,你用三分二都 400W,400W 係細機箱度,D 熱氣谷入火牛,入面無可能唔過 45 度 ... ...
wilsonkf 發表於 2014-12-20 17:12

我得兩隻ssd,無機箱風扇,cpu i7-4785T TDP 35w
idle最食電都係張970,idle隨時連120w都唔知有無.
加埋依家既天氣咁都會轉,不如唔好叫semi-fanless啦

我換SX500LG都預佢個semi-fanless假的,但至少把12cm扇唔會轉得好快會靜d掛..
(我對風扇嘈音好敏感)

有無check 過隻牛就咁著左乜都唔駁,最低要用幾多電?

大家駁同一套野 idle, 300W 牛用 30W,600W  ...
wilsonkf 發表於 2014-12-20 17:24

無相關器材 但試過抽走張970行IGP 600w把風扇都係開機一陣就會轉
300w個隻行IGP的話死操爛操佢把扇都係停轉的
不過睇評測都話600w個隻用料差過450w個隻sfx gold
但450w個隻又無semi-fanless (我當初明知用料差d都揀600w係因為個semi-fanless)

L 啫係咩?

Sirtec 是咩廠?

L 啫係咩?
路人乙 發表於 2014-12-20 21:31

L即係long咁解掛

Very good PSU for small cases.

BTW, is the fan nosiy?