[電腦組合] 想問下華碩部vivopc vm40b-s152v

ASUS VivoPC VM40B-S152V Windows8.1 w/Bing PC

http://www.price.com.hk/product.php?p=176171

1.我想問哩部機夠唔夠力1080p,什至4k

2.好少用電腦打機,我諗最多left 4 dead同街霸,可以最低配置
其實有PS3,不過都想知哩部電腦打唔打到
3.好間唔鐘會先用ps執下相

其實本身都係上下網,bt睇下片多哩部野,其實1080P順既話都好大機會買佢
部野好的式。

有冇意見,或者其他選擇,唔該各位師兄

1080p ok, game 唔得

1080p ok, game 唔得
twinesdr 發表於 2015-1-2 15:11

唔該哂

我都"喉"左好耐
二千左右仲包 OS
文書機真係無唔買的理由

ASUS VivoPC VM40B-S152V Windows8.1 w/Bing PC

1.我想問哩部機夠唔夠力1080p,什至4k

2.好少用電腦打 ...
bbsunny 發表於 2015-1-2 15:10

1080P無問題呀, 之前有C Hing做過開箱
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2122063

4K要睇係咩格式, H.264"應該"硬解到, H.265就唔洗唸
上網BT掛機呢部機夠曬玩, 又慳電

1080P無問題呀, 之前有C Hing做過開箱

4K要睇係咩格式, H.264"應該"硬解到, H.265就唔洗唸
上網BT掛機 ...
Advanced Ivan 發表於 2015-1-5 11:50

咁裝ssd得唔得
我買左1950

咁裝ssd得唔得
我買左1950
bbsunny 發表於 2015-1-5 13:39

得~打開上面個蓋就可以換

得~打開上面個蓋就可以換
Advanced Ivan 發表於 2015-1-5 13:41

嗯,我係驚你話散熱啫,諗緊clone win8過去定裝win7

嗯,我係驚你話散熱啫,諗緊clone win8過去定裝win7
bbsunny 發表於 2015-1-5 13:54

其實Win8.1 + Classic Shell都OK快的, 隨時快過Win7

其實Win8.1 + Classic Shell都OK快的, 隨時快過Win7
Advanced Ivan 發表於 2015-1-5 13:56

有d咁既樹咁就繼續試下用正版Win8.1