[開箱] EPC 毒引發作

本來想加快個顯卡,小升級一下,但由於要洗機同太大工程所以宜家先得閒開箱 ,其實點解咁大工程呢? 原因係之前係 EPC 團購見星星 8 系做緊清價,所以入左塊 Z87M GAMING 黎代替宜家塊 VANDGUARD,見換左塊 Z 板所以係肥花收左 GTX770 同 1000W牛牛唸住可以玩下 SLI,我換左板之際,連隻 DVD 機都死左,所以逃佬度二百幾蚊人仔買左隻 BLUE-RAY 藍仔機仲可以燒藍碟,真係平過香港好多,暫時得 LG 既藍仔機可以做到同普通 DVD 機一樣尺寸,所以機箱唔太大最穩陣都係揀佢,隻 SSD 又無啦啦用到無位又平平地換左隻,舊果隻俾左我老豆部機用,所以一心唸住升下級點知同換新機無分別....

原有 list:
Intel i7-4770
Cooler Master Seidon 120V Cooler
ASUS VANGUARD B85
LG 24X DVDRW
ADATA 1600MHz GAMING 8GB x2
ASUS GTX770-DC2OC-2GD5
Plextor M5S 128GB SSD
Seagate 3TB SATA3 HDD
Corsair CX750M 750W
Cooler Master Silencio 352

升級 list:
Intel i7-4770
Cooler Master Seidon 120V Cooler
MSI Z87M GAMING (EPC 團購)
LG BH14S48 14X BLU-RAY DVD WRITER (一換完板舊果隻就死左 =.=)
ADATA 1600MHz GAMING 8GB x2
ASUS GTX770-DC2OC-2GD5 x2 (行 SLI)
ADATA SP920 256GB SSD (之前果隻用到剩番 4GB =.=)
Seagate 3TB SATA3 HDD
FSP AU-1000 AURUM PRO 1000W 80Plus (1000W 全新金牛都係收左 9 舊)
Cooler Master Silencio 352

嗚謝 EPC 同肥花俾我買到清貨價既野

雖然唔係咩新野,但都叫舊代最高階系列

GAMING 板用料向來都幾好

最緊要既 SLI

金牌牛牛 ,隻牛裝果陣都幾吃力,因為都幾重,仲要比一般既長

近期出既平價 SP920SS

入面有送托架

舊機分屍中~

VANDGUARD 多謝你陪左我2年半 ,最後都係肥花度易左手

終於完成啦,個火牛太長,所以都要攞走個硬碟架

換晒D野之後舊果部居然死左

無咩位都係揀番 LG

用後感想:
雖然塊 VANDGUARD 真心好用,用料好而且長用都無咩大小問題,但佢始終係用 B85 晶片相對擴充能力比較低,就滿足唔到成日屎忽痕既心態 ,都係 EPC 毒引發作 ,之前見佢有 CF,都有唸過用 AMD,但因低階板關係,所以無位俾雙位卡行 CF,所以換左塊星星塊板,唔洗 9 舊有塊全新 Z 板都算抵玩,雖然我果粒唔係 K 仔,但我都係志在佢擴充性強,M2 對我個人黎講用途不太大,所以 8 系已經夠晒,不過星星個 bios 唔係幾識用,幫朋友砌開都係星星,不過比較少 SET 太多野,可能用開牙石,所以有 D 唔慣,但性比真係唔錯。LG 藍仔機試左睇暫時好正常,始終都係1-2年貨仔,所以係逃佬度買都無咩所謂,但真係留意一下個尺寸,我曾經買左隻其他牌子放極都入唔到,所以最後平讓俾朋友。

本來想加快個顯卡,小升級一下,但由於要洗機同太大工程所以宜家先得閒開箱 ,其實點解咁大工程呢?  ...
fatpigying 發表於 2015-1-7 11:23

星星我依為生物星

Good sharing 借問聲ADATA 既SDD 幾多錢????
rubberloverhk 發表於 2015-1-7 13:37

8舊鬆D左右

星星我依為生物星
mingsonv3v 發表於 2015-1-7 14:10

高階野都用生物星?
咁要睇下有邊位勇士

啲圖死晒?

啲圖死晒?
madmacuser 發表於 2015-1-7 14:31

但我睇D圖仲係度無事BOR @@

明白了,因為我公司 block 咗photobucket.

Sorry, false alarm.

因為佢降左價