[開箱] [ 袖珍號 ] Fractal Design304 With 紅版 12T

世風日下,家下既日本動作片套套都講緊GB GB 聲,唔整翻隻袖珍號真係一個唔覺意都會打爆部腦既位。再加上女友既相成200GB,仲用緊775平台真係驚佢會好快壽終正寢。所以今次打正旗號以備份回憶為名,實則上係增加動作片為實。

單係呢袋野都拎到手都斷

下一步就係除哂佢地既衫,赤裸裸地展現出WD 紅版

袖珍號 其中一名船員, 玩RAID 最起碼要用到H97 或以上

袖珍號船長 - Fractal Design304,冷冰冰既拉絲材質面版

後方配上14CM 靜音風扇,轉速為1000 rpm,扇葉係黑色就更加好,有塵都無咁覺眼,無咁肉痛

機箱仲有三段速度速度調節,按需要來調節,可以同時調節4把風扇

usb3都係設於機箱右方,提示燈於右下方

呢隻機箱都幾抵死,明明係買左黑色,但入面唔小部份都係用白色來做強烈對比,想點

我都知你係 Fractal Design,但我更加知道當初買你翻來係裝到6隻硬碟,不如串d,佢LOGO加翻黑色字做刻劃,可能會仲型,拎幼marker筆work 唔work 呢?

唔洗多講都知黑色膠塞有防震及mount住hdd既功能

機前跟左兩把 9cm 風扇,為1300 rpm,而塊隔塵網都係好容易拆出來拎去洗

IO 尚算整齊,有齊基本輸出及4個USB3

底版兩條RAM 槽& 5個SATA3 Port,不幸既事發生左,買左翻來先知佢係5個port,hdd 就買左6隻,今次真係食得蕉......買多左個隻就要睇下sales有冇方法幫我,冇就唯有硬食.....

心褢面想講一個字....... 真係睇見就眼冤

Qualcomm Giga lan + 802.11ac dual band module

案發經過

USB3 Jumper 條線軟身小小會更加好

小弟不才,搞到成舊屎咁,同埋建議真係要起碼用半模牛,如果唔係都幾辛苦

咁細個箱都可以放到6 HDD
BTW 樓主可以買張百零蚊既SATA pcie card 駁第六隻

我都用緊呢隻箱
一樣係黑色。
樓主會裝咩os吖
另外cpu用咩?

我都用緊呢隻箱
一樣係黑色。
樓主會裝咩os吖
另外cpu用咩?
marcolee1314 發表於 2015-1-25 10:45

cpu 落g3258,平平地,變化唔細

咁細個箱都可以放到6 HDD
BTW 樓主可以買張百零蚊既SATA pcie card 駁第六隻 ...
chocousb 發表於 2015-1-25 10:09

有冇d咩介紹?

有冇d咩介紹?
天之邪 發表於 2015-1-25 12:42

應該係d 雜麥牌子,係黃金會搵到。
就咁用黎加兩個SATA port 。

應該係d 雜麥牌子,係黃金會搵到。
就咁用黎加兩個SATA port 。
chocousb 發表於 2015-1-25 13:10

黃金最早開幾點?

黃金最早開幾點?
天之邪 發表於 2015-1-25 23:32

你當11點啦
不過只係開左好少店
話說你果2條係咩RAM

你當11點啦
不過只係開左好少店
話說你果2條係咩RAM
marcolee1314 發表於 2015-1-25 23:38

對野都好耐LU

呢一對來
http://www.hkepc.com/4328

12點掛~ 之前試過十點幾11點去都係岩岩有人未入得d鋪。