[開箱] I7 860榮休,X99上機..分享

大家好!小弟第一次分享,多多指教!
都砌左一段時間,今日有時間分享一下。
我沒有OC,也不是遊戲極限追求者,主要希望執相更流暢(果然一用Capture NX盡現升級感)
用左一小段時間,非常滿意!
唔好話我放毒啊,會比人笑的,係EPC連文書機都未必入到圍啊!

G.SKILL F4-2400C15Q-16GRB DDR4 2400MHz 16GB Kit
i7-5930K
ASUS X99-A
ASUS STX II 7.1
ASUS  GTX970 4GB GDDR5 STRIX
WD Green  4TB X2
Plextor M.2 PCIe 256GB PX-G256M6e M6e
NH-D15

舊件繼續:
PC-X900
FOCAL XS BOOK
U2711
INTEL PT LAN
CORSAIR  HX850 呢隻牛真係幾好

大家好!小弟第一次分享,多多指教!
都砌左一段時間,今日有時間分享一下。
我沒有OC,也不是遊戲極限追求者,主 ...
賣火柴的小男孩 發表於 2015-1-27 16:47

睇見都流口水
橫掂都x99 點解唔玩盡 用wd black or red?
珍貴一刻 值千金

羨慕.....玩唔起叉九九路過

睇見都流口水
橫掂都x99 點解唔玩盡 用wd black or red?
珍貴一刻 值千金
ococ 發表於 2015-1-27 16:54

因為有幾個WD Green 2TB 多年來都重好好...所以對Green都有點信心,又或者用個夾字黎形容,等6TB到理想就可能會買好D。

grape die me~~
一般電腦user路過...

回覆 4# 賣火柴的小男孩

的不直去曬落sound card

STXII 正啊 八卦問下, PCIE夠唔夠位插? 張PCIE SSD卡+STXII 有無俾970阻住? 總括來講C兄用左唔少心思係組合度睇得出, 部機算完美(除左小小怕WD GREEN之外) 不過你唔講部MON係DELL就甘望以為係EIZO 仲有C兄其實而家已可考慮入手H記NAS隻6TB了,  算合理價

M.2 m6e係唯一敗筆,不過算La
香港冇好野

好想玩x99, 不過mb 真係好貴....

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

STXII 正啊  八卦問下, PCIE夠唔夠位插? 張PCIE SSD卡+STXII 有無俾970阻住? 總括來講C兄用左唔少 ...
Lovecloud 發表於 2015-1-27 17:19

SORRY睇錯原來係M2卡, 搞錯以為插PCIE槽果隻