[開箱] [完成度100%]國產?Gloway DDR4 2400開箱 #1更新完畢

換X99平台,睇見香港買DDR4 RAM貴到乜咁(芝奇,海賊船 )本身想把心一橫上新蛋,但計過度過連運費都要兩叉野先落到樓,唯有睇下淘X有無代購/國行平少少啦,點知比我見到呢隻牌子DDR4 4X4GB KIT 賣12XX 上網睇過下D人測試都唔錯,對得住個價,前排中X村商城團購仲要899 本住做老鼠試下啦,單已落等運到香港之後.....待續

得3件野,欠CPU,DISPLAY,牛牛同HDD

主腳 GLOWAY DDR4 洗唔洗咁多呀

盒中有盒

真正既主角

黑HS同黑PCB,幾型

驗明正身CL 16-16-16-35 要超番去15-15-15-35,應該(其實)唔難

塊PCB係消光黑,唔拆個HS住,等我換RAM咪拆黎睇下囉

你懂的

另一主腳 又玩盒中盒

說明書+配件

無比錯我

2把14CM+1把12CM 唔知幾多RPM

無聊上左塊板去機箱到插埋4條RAM

暫住350D格離,遲D就搬走,闊過350D成個碼

事先聲明,小弟只係用部華為榮耀6+黎影,質數係差D架啦

全家幅是必要的吧?

主角之一

由於時間關係,已經砌好,搞左成6個鐘,原因:隻箱

12格真心爽GLOWAY HK認到晒4條行到2400MHZ1500蚊算係咁啦

內龍,本身有光污染燈條,可惜唔知擺邊,最後放棄

文書機必做之一

全AUTO,慘不忍睹

改左CL好左少少少少

上2666,跟XMP行番16-16-16-35 2T(同2400有咩分別 )

加電都上唔到2800 唔超了,粒U又係好伏,1.275V行4.5G都唔穩
總結:當普通ADATA 2133用算了

留位.....

自推一野

回覆 1# 541023
粗用crucial其實都差唔多
上次塊r5e終於要落手砌埋佢 A_A?

回覆  541023
粗用crucial其實都差唔多
上次塊r5e終於要落手砌埋佢 A_A?
danny9428 發表於 2015-2-6 16:19

等埋機箱同ram就得啦
crucial都睇過 ddr 2133 都要500枝一條4gb

回覆 7# 541023
因為睇老外評測 crucial都算好超
呢隻就真係唔知 -_-

回覆  541023
因為睇老外評測 crucial都算好超
呢隻就真係唔知 -_-
danny9428 發表於 2015-2-6 16:30
500乘4都2000啦,粗粗地1500用住先呢隻好多人都話用hy chips,唔加壓都上到2666@13-13-13-32

回覆 9# 541023
等睇R5E OC socket加持