換4790K or 4790

想換芯......唔超頻或者超少少啦
唔打ONLINE GAME, 只係玩大作游戲

依家用緊 i5-4460, 好似唔係好夠用
請問師兄們換 4790K or 4790, 邊個好呢??

想換芯......唔超頻或者超少少啦
唔打ONLINE GAME, 只係玩大作游戲

依家用緊 i5-4460, 好似唔係好夠用
請 ...
blackjack919 發表於 2015-2-12 10:56

4790K吾超都比4790高倍頻

4460打某啲大作掉貞係唔夠力4790k係4至4.4g打大作完全無問題
我都係4460升4790K現在1080P所有遊戲60fps以上開心使用中

4790k defaults 4cores @4g turbo 4.4g
4790 defaults 4cores @3.6g turbo 4g

4460打某啲大作掉貞係唔夠力4790k係4至4.4g打大作完全無問題
我都係4460升4790K現在1080P所有遊戲60fps ...
cocahk 發表於 2015-2-12 11:29

話~師兄係過來人~太好了~可否請問師兄用乜野底版~
小弟用緊H97 PRO, 因為此版無得行SLI, 所以,又身痕, 想換....請指教

我由技嘉z97X S丨i升asus z97 a

4790K唔超都夠用
你個問題係我2個月前的問題
我原本4460 念住夠用不過啲大作會悼貞4460就放左1100

, 多謝師兄解答~!!
底版我就打算出 ASUS Z97-PRO

我都係4460升4790K現在1080P所有遊戲60fps ...
cocahk 發表於 2015-2-12 11:29

其實都係睇番隻games優化程度去到邊,我4790玩1080p都係60fps以上,bf4就係一個例子,但我玩dying light去到某啲位就跌到40以下,最勁30左右

你更新左347.52未更新完可直上60以上
未更新前40至50FPS