[操作疑難] 關於ITX機箱一個奇怪嘅問題(轉戰MATX)

我想問下ITX機箱有冇可能放得入顯卡水冷?
大家唔好見怪,新手總會問奇怪問題...

我想問下ITX機箱有冇可能放得入顯卡水冷?
大家唔好見怪,新手總會問奇怪問題... ...
KWo_shining 發表於 2015-2-12 21:28

有D itx機箱都吾細
可放得入240就不多但120好多都得

揀岩有得/可以上水既itx箱就可以放得入顯卡水冷

有D itx機箱都吾細
可放得入240就不多但120好多都得
美奈子廚 發表於 2015-2-12 21:37

新手對電腦唔熟,但係又想砌返部CPU同顯卡都用水冷嘅機,所以冒昧問下,感謝

可供參考
acer9999 發表於 2015-2-12 21:38

呢個正!不過冇製成品睇有少少可惜

揀岩有得/可以上水既itx箱就可以放得入顯卡水冷
p805061010 發表於 2015-2-12 21:48

咁ching有冇心水機箱推介一下?小的想新年長假砌黎玩玩

http://www.bitfenix.com/global/en/products/chassis/prodigy
上240 前240
唔怕太大隻的話
不過隻牛唔可以太大隻(ax1200 確定放唔落)

不過現在才開始買料估計放完新年假貨都未到(冷頭 管 pump fitting)

上240 前240
唔怕太大隻的話
不過隻牛唔可以太大隻(ax1200 確定放唔落)

不過現在才開始買料估計放 ...
acer9999 發表於 2015-2-12 22:07

So SAD....不過題外話GTX980有冇必要用水冷?因為GTX980超頻好似會過80度...

上過一次水就會好似中毒咁.無論有沒需要
http://www.asus.com/hk/Graphics_Cards/POSEIDONGTX980P4GD5/
可以試下這張 省了個水冷頭

如果多過一張顯卡上水最好.temp夠穩定