[開箱] 小小小升級,大大大大破財(update#4,懶人小小小係咁易測試)

各位,如果當係潮文咁睇的話,你當master card廣告咁睇喇

Intel i7-4790K,$2520

ASRock Fatal1ty Z97 Professional,$1570

SanDisk Extreme Pro 240GB SSD,$1300

CM Storm OCTANE GAMING GEAR COMBO + CM Storm Ceres-300,$399

但係.....................

銀包被騎劫,然後mk鳩嗚鳩嗚再鳩嗚,無價..............

歷盡艱辛咁揾齊哂D料,尤其是底板,因為之前鎖定會買GIGABYTE GA-Z97X-UD5H-BK
但係經過GIGABYTE偷工減料事件後,咁啱呢塊又有新ver.,為免有陰影,都係唔買佢喇
好彩揾到呢塊"專業的窮人救星"

呢塊板四間鋪竟然有四個價錢

海鮮舫: $1480,不過要訂,需時一至兩個星期
中x田: $1690,咁L貴.......
燴迅: $1589,問過板U齊買有冇得平,竟然話冇
+刀:$1599,問過板U齊買有冇得平,佢地計我全數$4090,即買

cpu made in Vietnam

MB盒正面

背面

MB實物

12相供電 & Nichicon 12K 白金電容

3x PCI-e 3.0 + 1x M.2 + 1x PCI-e 2.0 + Qualcomm Atheros Killer E2200 LAN + Creative Sound Core3D

2x sata-e

MB背面

MB配件

人生第一隻ssd係SanDisk,咁第二隻梗係照舊用佢喇,順帶一提intel 730 240GB賣緊$989咋

有日去睇youtube hkepc個channel,發現呢款keyboard set,入門背光又唔貴,粗用一流,唯一缺點係冇倉頡速成碼。不過有耳筒送,但送到28/2/2015,我見到有間賣$350但冇耳筒送

背光keyboard圖等我正式上機先補上

咁又何苦呢...

懶人小小小係咁易測試睇呢度
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2173969&extra=

咁又何苦呢...
戀人未滿 發表於 2015-2-16 00:33

窮嘛,而且打個電話有幾難

支持開箱
未用過sandisk既ssd
最近有po ssd引,有d想入多隻玩

支持開箱
未用過sandisk既ssd
最近有po ssd引,有d想入多隻玩
alan2200 發表於 2015-2-16 00:38

sandisk 其實算係NAND FLASH裡面GE外星科技

只不過沒咩點出手咁

師兄真醒目!

即刻跛一有新 version 就好應該縮,回頭是岸,証明你有追帖。

headset + keyboard + mouse $399  咁平??
邊度買

headset + keyboard + mouse $399  咁平??
邊度買
ryan0202 發表於 2015-2-16 00:52

我果set響黃金地庫近中間買(8仔仲要行入DD)
福華街入口行入去,買電腦games隔離(角位鋪)賣$350,但冇headset送
全線2000fun專賣店亦係賣呢個價(headset + keyboard + mouse $399)