[保養相關] 更新#5, 在中央田買既kingston ram,無景帝label,咁係哪裡保養?

kingston 的KVR16N11S8/4

上kingston 官網ram的香港代理只有景帝,
但上到景帝官網又要有景帝label

咁我手上的一條ram會係哪裡做保養? 要問返中央田?

上親友家拜年佢年初一才壞機,真黑..
都好彩我唔洗來回多佢度一次

zeab 發表於 2015-2-20 15:04

先謝謝師兄既解答

我手上個條ram既膠包裝個張白色藍邊既label係師兄圖中間個種,但又無景帝label
我search 過聯強的話應該仲有另外的防偽貼在ram的電路板上,但我手上的又無.

都係等初五打個電話去景帝同聯強問左先.

先謝謝師兄既解答

我手上個條ram既膠包裝個張白色藍邊既label係師兄圖中間個種,但又無景帝label
我sear ...
akitohk 發表於 2015-2-20 15:08
近期聯強的都有一張 全國聯保 貼紙
係國內行貨 由中國聯強 直接收貨
我估師兄的 多是景帝 最好打電話去問
給SN 碼 佢地查到的

更新,最後打過晒去兩間問
兩間都話唔係佢地既貨
不過景帝在電話度話可以代寄台灣申請RMA, 由廠方決定維修與否

不過今日上到景帝觀塘個office,位哥哥開頭都話要寄去廠方決定
他詳細check過條ram有無表現傷痕之後,入左入面問另一個職員
最後他們話今次即時換過一條俾我,但提醒我下次買kingston ram小心d留意有無佢地label.

雖然今次件事告一段落
但既然兩間代理都否認係佢地既貨
咁到底中央田賣俾我既厘條ram是否水貨?

KINGSTON 太多水貨
所以我好小買

沙田,水貨

因為聯強ddr2成曰冇貨

3c賣水ram都唔出奇,ram價跌嗰輪水ram係賺多d

Ingram貨用紙盒包裝