[電腦組合] 新手想換顯卡同加條RAM 求推介~

CPU:intel core i5-3330
RAM:8GB kingston KVR16N11/8 1.5v
顯卡:MSI GTX660 twinfrozr
火牛:Antee ECO450BR(450W)
其實本身睇岩左GTX960 但又睇到好似好多款咁同埋吾知自己火牛夠吾夠推...
另外想問如果MON插GTX660 無反應 係咪多數顯卡壞? 因為我插內置顯卡有畫面 但有時插返GTX660 又有反應 所以吾肯定係咪壞...thx

CPU:intel core i5-3330
RAM:8GM kingston KVR16N11/8 1.5v
顯卡:MSI GTX660 twinfrozr
火牛:Antee ECO450B ...
heizhe 發表於 2015-2-28 20:10

線/Mon都可以壞...
你真係想加RAM就加同款
火牛就一定夠力

線/Mon都可以壞...
你真係想加RAM就加同款
火牛就一定夠力
yjfoeg 發表於 2015-2-28 21:56

岩岩CHECK左係顯卡壞
咁如果GTX960應該揀邊款好? 睇香港格價網好似有好多款

回覆 3# heizhe

其實960唔係要ITX既話
最平果張就得了
買左返黎自己超就得而且熱量又唔高

回覆  heizhe

其實960唔係要ITX既話
最平果張就得了
買左返黎自己超就得而且熱量又唔高 ...
alan2200 發表於 2015-3-1 19:19

但其實有無話要預返個底板夠吾夠位?
因為我本身用開MSI  所以諗住買MSI GTX 960 但佢好似27CM 同要PCIe 8-Pin ? 我見我個電腦好似得6PIN

回覆 5# heizhe

預返機箱夠唔夠位放
你隻牛應該有2條pci-e 6+2pin架bo

但其實有無話要預返個底板夠吾夠位?
因為我本身用開MSI  所以諗住買MSI GTX 960 但佢好似27CM 同要PCIe 8- ...
heizhe 發表於 2015-3-1 20:18

MSI
半塊空既PCB

回覆  heizhe

預返機箱夠唔夠位放
你隻牛應該有2條pci-e 6+2pin架bo
alan2200 發表於 2015-3-1 20:22

無喎..我搵多次都係得一條6PIN咋

MSI
半塊空既PCB
wilson030 發表於 2015-3-1 20:27

咁Asus STRIX-GTX960呢??

咁Asus STRIX-GTX960呢??
heizhe 發表於 2015-3-1 21:24

你鐘意
wf 960