[其他] 由4GB RAM升去32GBRAM,2CORES轉4CORES,原來打機會順好多

以前4GB RAM,2CORES打COD GHOST LAG到HIGH HIGH

宜家順好多

但650TI,都係唔敢玩AC Unity

回覆 1# 肥寶

32gb ram
換埋張650ti就perfect

我會 裝16Gb
再用餘下金錢 換 750 ti

只係講我自己  你有650 ti 我直頭 唔換啦

我會 裝16Gb

只係講我自己  你有650 ti 我直頭 唔換啦  ...
zeab 發表於 2015-3-1 20:27

32gb真係太多喇
除非樓主有特別用途
如果唔係打機16gb已經好夠

如果我係你
我就會用買16gb ram剩低既錢去買嗰張卡

32gb真係太多喇
除非樓主有特別用途
如果唔係打機16gb已經好夠

如果我係你
我就會用買16gb ram剩 ...
derrickleung65 發表於 2015-3-1 20:43

多800蚊,買乜卡,放左張650TI,都唔夠買960

我會 裝16Gb

只係講我自己  你有650 ti 我直頭 唔換啦  ...
zeab 發表於 2015-3-1 20:27

換左卡,唔洗畢業,日日打機

回覆  肥寶

32gb ram
換埋張650ti就perfect
alan2200 發表於 2015-3-1 20:19

買左4690+Z97M-PLUS+32RAM,冇錢了...等暑假先,上970(暫定)

32GB RAM, 分D來做RAM DISK都爽
aiyume 發表於 2015-3-1 20:49

切左1.5GB左右,DOWN野

BTW最奇怪係,上左32GB,C driver都會冇左32GB,要搞一輪先OK

多800蚊,買乜卡,放左張650TI,都唔夠買960
肥寶 發表於 2015-3-1 20:46

可以收二手
不過唔知有無人放就真