[操作疑難] cooler master v550開關問題,RAM問題

1)小弟尋日入手左隻v500牛
   砌好哂機之後 發現隻牛果個開關制 關唔到
   姐係而加我部機係有電 隻牛係work
   但係個開關制只能開 我按去關果面 佢會好有彈性就彈番去開
   係我唔識野 定係佢壞左?
http://www.coolermaster.com/powersupply/modular-vs-series/v550s/

2)小弟有條兩年前既8GB RAM KINGSTON
   尋日砌新機 買多左條8GB ADATA
   條KINGSTON係短身 , ADATA係高身
   而加靜係用緊ADATA 加唔加埋條KINGSTON落去好?
   因為小弟電腦白痴 雖然有師兄話可以一齊用
   但都係問清楚好D

THX~~~

1唔識,2既話,你塊板有四條槽的話,每條插唔同色,就唔會撞ram行唔到dual,前題係兩條一樣mhZ

1唔識,2既話,你塊板有四條槽的話,每條插唔同色,就唔會撞ram行唔到dual,前題係兩條一樣mhZ ...
541023 發表於 2015-3-4 12:56

唔同頻率都冇問題
跟參數(頻率、延遲)最差果條黎行就OK

1唔識,2既話,你塊板有四條槽的話,每條插唔同色,就唔會撞ram行唔到dual,前題係兩條一樣mhZ ...
541023 發表於 2015-3-4 12:56

師兄 我而加用緊呢塊板
ADATA新RAM插左入最近CPU 黑色果條槽
咁另一條應該插邊?
    http://www.asus.com/hk/Motherboards/H97PRO_GAMER/

唔同頻率都冇問題
跟參數(頻率、延遲)最差果條黎行就OK
yjfoeg 發表於 2015-3-4 13:22
我怕樓主唔識手動,所以無講出黎姐

541023 發表於 2015-3-4 13:23

真係唔識

做咩唔問我姐

做咩唔問我姐
wilson030 發表於 2015-3-4 13:36

你冇應機呀wtsapp

1)小弟尋日入手左隻v500牛
   砌好哂機之後 發現隻牛果個開關制 關唔到
   姐係而加我部機係有電 隻牛係wor ...
wailunlee22 發表於 2015-3-4 12:08

新牛定係二手牛?

個制可能壞左.

541023 發表於 2015-3-4 13:23

一般都識自動跳既...