[產品資訊] 音效卡一問

小弟用緊
Edifier e30 喇叭
其他
Z97-D3H
E3-1230v3
最近想買番隻音效卡
幾百蚊左右
唔想買特別貴
主要都係睇下戲睇下劇打下機
想問下有咩握介?

幾百蚊既聲卡其實唔會比on board好得幾多....
同埋你想要USB定內置都唔知...

Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional  Series

呢張應該幾好呀, 但不知腦場有沒有貨呢...!?

二舊水都好過onbroad

二舊水都好過onbroad
holyAS 發表於 2015-3-17 02:35

好過onboard 同差距大唔大 係兩回事
即係你買塊GT720都好過內顯但你會唔會咁做?

onboard 好難講 ,冇底噪果 D 都還可以
不過用 ONBOARD真係分唔到 192K/320K MP3 的

好過onboard 同差距大唔大 係兩回事
即係你買塊GT720都好過內顯但你會唔會咁做? ...
yjfoeg 發表於 2015-3-17 03:27

呢點我都明
我上youtube都睇過d比較片 兩百幾個幾款 d分別 某D位唔係咁明顯 有D位就ok聽得出分別
聽人講USB就好過PCI PCIE好似話干擾少?
Around $500 拎黎睇戲打機 我諗點都好過onboard粒 alc1150
不過都係唔熟唔識比較
想問下有冇推介

via HKEPC Reader for Android

呢點我都明
我上youtube都睇過d比較片 兩百幾個幾款 d分別 某D位唔係咁明顯 有D位就ok聽得出分別
聽人講U ...
aesopr94480 發表於 2015-3-17 10:18

我覺得插張 SOUND CARD 落去最明顯最直觀既好處係可以插 RCA / 光纖 / 同軸
不過你隻 SPEAKER 好似係 3.5MM

我覺得插張 SOUND CARD 落去最明顯最直觀既好處係可以插 RCA / 光纖 / 同軸
不過你隻 SPEAKER 好似係 3. ...
Elatha 發表於 2015-3-17 11:39

有光纖
不過隻野係4成外表4成牌子3成高中音,個低音只係附送,加陣都決定買番隻SUB接LINE OUT
所以順手想買埋SOUND CARD
我只係入門級玩家唔求太貴

有光纖
不過隻野係4成外表4成牌子3成高中音,個低音只係附送,加陣都決定買番隻SUB接LINE OUT
所以 ...
aesopr94480 發表於 2015-3-17 11:52

咁買最平有光纖既就 OK

幾百蚊唔係  Creative 就係 ASUS

通常打機揀 Creative ,聽歌揀 ASUS