[主機板] 岩岩好!E-ATX底板裝到落ATX機箱

↓↓↓
前傳
↑↑↑

終於又有2手,鼓起勇氣希望26CM闊度岩岩好......真係岩岩好....差DDDD

唔識影相,可能睇得唔太清楚,其實插SATA果條邊好似有少少掂到個機箱
想請問大師們咁樣會唔會短路?定係墊條散熱墊或者膠紙會好少少?
(如果可以的話,放左再換MSI XPOWER )

另加白癡問題一個,我發現可以裝埋MATX的銅柱位,想請問裝哂9粒有冇問題?定係只係可以裝番ATX6粒?

(可惜已經收唔到alan2200 師兄既2手RAM了 )

呢張係eatx最窄果塊了,比atx闊1.5cm

你那塊係E-ATX, 好似唔係! 係atx 主板!
weatherboy 發表於 2015-3-18 15:02

X99 GAMING G1係E-ATX,不過樓主唔介紹海淘/淘,可以買鎂光Ballistix Sport DDR4 2400 16GB都係1500蚊左右,叫做抵買

係邊度訂?海淘?
1500蚊ok 8x2g?

回覆  541023

他拉長了! 沒工作站主板那麼靚!
weatherboy 發表於 2015-3-18 16:17

係邊度訂?海淘?
1500蚊ok 8x2g?
hkjake 發表於 2015-3-18 15:57

新蛋,8X2或者4X4,8X2好似平D,不過玩得X99,4條走唔甩!

新蛋,8X2或者4X4,8X2好似平D,不過玩得X99,4條走唔甩!
541023 發表於 2015-3-18 16:21

或者唔介意用大陸品牌,DDR4 4X4 1190人仔
利申:用緊

Thx ching
原來美國先有ddr4賣,唔怪得上中國或台灣都冇,5820k都係3千hkd左右同香港一樣,不過板好似平好多下,早知道一齊訂唔收2手了