[其他] 想買隻外置blu-ray Drive,求意見

最近屋企有人好識食咁買左D blu-ray碟番黎話想追劇
但佢又唔知原來blu-ray要特定既Drive先讀到
就係咁我就要幫手買個Drive啦

想問下齋讀唔燒blu-ray碟有咩外置Drive推薦呢 電腦用

東張西望 發表於 2015-3-27 10:32

想問下邊度買到幾$呢?

Asus SBW-06D2X-U/BLK External Slim Blu-ray Writer 黑色        HK$ 758

Asus SBW-06D2X-U PRO External Slim Blu-ray Writer 黑色 Blu-ray 3D support        HK$ 873

可寫可讀!其實兩隻一樣,Pro版話3D support只因為送埋軟件遮!
各大電腦商場有售!

Asus SBW-06D2X-U/BLK External Slim Blu-ray Writer 黑色        HK$ 758

Asus SBW-06D2X-U PRO External Slim B ...
denc 發表於 2015-3-27 21:06

但可燒好似貴好多
我又唔會燒碟既唔知淨係讀碟有冇呢?

幾舊水買個 br player 駁電視好過 la

但可燒好似貴好多
我又唔會燒碟既唔知淨係讀碟有冇呢?
腦殘 發表於 2015-3-27 23:13

有,Asus SBC-06D2X-U/BLK/G/AS External Slim Blu-ray Combo Drive        HK$ 525

http://www.asus.com/hk/Optical_Drives/SBC06D2XU/

有,Asus SBC-06D2X-U/BLK/G/AS External Slim Blu-ray Combo Drive        HK$ 525
denc 發表於 2015-3-28 00:27

睇黎睇去都好似得呢個可以揀
遲D去黃金搵下先,唔該哂

電腦睇藍光碟搵軟軟件有啲麻煩,專心睇片就藍光碟機直駁電視,介面簡便好多

denc 發表於 2015-3-28 00:27

其實一向有點懷疑華碩這種直放會打斜的設計會不會影響讀寫效能和準確度...