[操作疑難] 舊到爆炸AMD機想升級轉煙條

各位師兄
小弟之前都有開個POST話玩2K15 會LAG
宜家想睇下如果由AMD 換INTEL會唔會可以有一定程度改善

小弟部機現時配置如下
CPU: AMD Athlon(tm)II X 4 635
MB: Gigabyte 880GA-UD3H
RAM: DDR3 1333 6GB(原本8GB但死左條2GB)
Display Card: MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC
Power Supply: Antec 450W 12CM FAN
HDD: STAT 1TB 5200rpm

各位師兄想問下有無咩建議?
Buget約莫 1500-2000蚊
麻煩哂各位

有無調低啲 settings/resolution 來玩?
大大部機不算差!
toylet 發表於 2015-3-31 16:58

其實已經淨係較中校  低校我實在頂唔住

(Sent from HKEPC iPhone app)

買1045T 長行3.8G 再加SSD

回覆 1# tl3402

換CPU,換Ram同換HDD,CPU一定要買二手(一係FX 6350),唔係就轉Intel(MB都要轉埋)

都兮打少啲機啦...  保重身體!
toylet 發表於 2015-3-31 21:22

唔係識飛過d 無咩所謂啦

回覆  tl3402

換CPU,換Ram同換HDD,CPU一定要買二手(一係FX 6350),唔係就轉Intel(MB都要轉埋) ...
mtpmanhauyin 發表於 2015-3-31 21:34

其實如果淨係換cpu 同mb 例如 i5 4460 有無顯著分別?

買1045T 長行3.8G 再加SSD
yoyo348 發表於 2015-3-31 21:33

師兄唔好意思  想問1046t 係?小弟唔熟  求教

回覆 8# tl3402

係極顯著,但你HDD用5400rpm要解決同Ram個度可小超,最好有返8GB