[電源器] 拆COOLERMASTER牛(有冇咁差造工呀?)

隻牛想當年用係部AMD 955BE度玩超頻,都叫做貴貴地高階野
做左一陣子電視號(推PENTINUM G2030 + ASUS Onboard B75板) 尋日無端端出煙 估係燒塵..
但一拆之下....竟然飛線飛到咁??

如果你有電子常識,拆下牛係冇咩所謂啦。。。

但是如果你冇,你千其要小心D,唔好只手觸碰都大cap嘅焊點,唔係嘅話short都short死你。

如果你有電子常識,拆下牛係冇咩所謂啦。。。

但是如果你冇,你千其要小心D,唔好只手觸碰都大cap嘅焊點, ...
jimmy_WAI 發表於 2015-4-7 11:59

謝謝您.
唔叫識,識D基本皮毛野,其實燒左我都唔敢再用,因為長開電視號,怕做燒乳豬=.="
所以拆完已經飛左去堆田區

回覆 3# waibbchun

咁你又可以放心,冇再駁市電既電子零件野危險極有限, CAP儲既係直流電黎,瞬間放電都係電痛你,唔會電死你,只不過因為會因為你既好奇心將無壞既電子野拆出黎研究最後電壞塊電子野.

g3240唔係1150咩,點會跟b75架

g3240唔係1150咩,點會跟b75架
651374458 發表於 2015-4-7 15:18

已修正同一時間幫另一個出左粒3240 攪亂左..
唔好打咁大力..

睇落似維修過

via HKEPC Reader for Android

睇見唔開胃!
n年拆隻跑牛造工都冇咁差,係D料cheap姐.
可惜冇影沙龍,唔係掟上呢激死你. ...
ahwah133 發表於 2015-4-7 13:53

激死左啦..想當年都唔係平買隻GTR 牛咁GE貨色..
好彩果時粒U超唔起..唔係爆炸都似..XDDD

我又有隻RS460,應該仲舊年代D,拆過又無你黎款咁樣衰wow....

下面咁加銅線,正路唔係咁大量既貨色會做既 ...
DUP 發表於 2015-4-7 16:07

我估唔係假野掛..
中央田買