[電腦組合] 新同舊電腦文書機比較

CPU: i7 4790
MB: z97x ud5h bk
RAM: BLT8G3D1608DT2TXRG 16GB
SSD: samsung 850pro 250GB

CPU: I5 760 超頻行3.99
MB: p7p55d e lx
RAM: CMZ8GX3M2A1600C9 4X4GB 16GB
SSD: M5PRO 128GB

2部都係同樣用 GTX 770 4GB

依家少打機 真係變左 上網 睇戲文書機

回覆 1# laosmiaale

前者好好多.
第四代i7同第一代i5比.

回覆  laosmiaale

前者好好多.
第四代i7同第一代i5比.
skw 發表於 2015-4-7 17:03

用可能上網 睇戲 好似差唔多

應該差唔多

除非用黎整graphic野或超大size的EXCEL POWERPOINT連DB多圖同formula

咁樣都係文書機

前者好d啦...做咩唔買k版超超佢.~~

下面個部唔合格, 淨係夠打command line

下面果部做乜3.99咁低
利申
1. X3450冬天開200*20, 而家167*20
2. i3 540而家仲行緊175*23

應該差唔多

除非用黎整graphic野或超大size的EXCEL POWERPOINT連DB多圖同formula

咁樣都係文書機 ...
CHK 發表於 2015-4-7 19:26

我唔洗做呢d 所以 睇戲上網多

前者好d啦...做咩唔買k版超超佢.~~
hkleonkit 發表於 2015-4-7 19:26

2手買返黎係4790 唔係k版 冇辦法

下面個部唔合格, 淨係夠打command line
044003 發表於 2015-4-7 21:02

後者 咁差咩 超頻都行左差唔多5年