[開箱] SFX 500w 全模組小金牛

本身都物色緊模組牛,並且對細牛興趣大啲.....,原本留意緊CM隻SFX-L 500w,
唯獨價錢上較貴所以仲十五十六緊,未決定入手.....,最近得悉出左隻新牛,
同款唔同牌,仲要平成舊水咁濟~即刻個人精神都返哂黎,買野都爽手左,立即扑鎚~!

以下簡單開箱~睇相

一見倒金漆招牌,感覺個人都比較開懷

一見倒金漆招牌,感覺個人都比較開懷

記得KEEP返起張保用貼紙

記得KEEP返起張保用貼紙

開箱,係開心既~

開箱,係開心既~

內容配件一覽

內容配件一覽

主角小牛配12CM風扇

主角小牛配12CM風扇

12v單路,480w輸出,行中階雙卡都應付倒~

12v單路,480w輸出,行中階雙卡都應付倒~

獨立開關,小牛既小驚喜!

獨立開關,小牛既小驚喜!

新舊牛對比

新舊牛對比

咁擺差距更明顯

咁擺差距更明顯

全模組,走線無難度

全模組,走線無難度

原來隻舊牛都80銅,換左先發現!

原來隻舊牛都80銅,換左先發現!

ATX轉SFX轉接架

ATX轉SFX轉接架

PCI-E 6+2pin一開二,可以裝多張卡,駁少條線~

PCI-E 6+2pin一開二,可以裝多張卡,駁少條線~

虛位多左,唯有當通風好左XD

虛位多左,唯有當通風好左XD

合體完成!

合體完成!

暫時用後感:只係覺得佢個轉接架跟得4粒鏍絲好似少左的(因為機箱原有既唔啱使....)~其他都好滿意~!
開箱完畢,多謝觀賞!

本身都物色緊模組牛,並且對細牛興趣大啲.....,原本留意緊CM隻SFX-L 500w,
唯獨價錢上較貴所以仲十五十六緊, ...
neverdiewai 發表於 2015-5-11 15:41

C兄? 呢隻風扇聲嘈唔嘈?

回覆 2# Argon

新牛暫時用落都好靜~希望用耐左都KEEP倒啦~

裝到ATX點解要用SFX?

我用緊silverstone隻500w細金牛,都唔錯

做人無要求,咪同咸魚無分別~哈!
因為想玩模組~唔洗太高w數,又鐘意細牛~,
還掂買隻ATX全模組牛都差唔多價錢.....
要金牛分分鐘仲貴啲添~所以撰擇升級SFX金牛!

回覆 5# tompkyou

呀~我之前留意果隻就係你哩隻...打錯左CM添~哈!
好野黎~我果時睇倒都流哂口水~

回覆  tompkyou

呀~我之前留意果隻就係你哩隻...打錯左CM添~哈!
好野黎~我果時睇倒都流哂口水~ ...
neverdiewai 發表於 2015-5-11 16:58

ok啦,低功耗時候風扇唔轉。

但我真係用itx case既,用緊烏鴉仔

咁大個箱玩ITX

師兄, 張ATX轉SFX轉接架是那裡入手? 幾$
可以PM 我嗎? THX