[產品資訊] 新一代7000 APU ANANDTECH有REVIEW

我剛看到, 馬上上來SHARE左先, 依家過返去睇.

SORRY, 完來唔係新CORE

http://www.anandtech.com/show/92 ... testing-methodology

95W真係比I3輸幾條街

一路好走,AMD
INTEL我形容是原地踏步, 而AMD是連原地都站不住,一直向後退
我不要求你像ARM每2-3年雙倍性能,至少也不要倒退吧, K8到現在,性能幾乎0增長,功耗還是那樣...
2010年至今,你還推不了新架構,還是修修補補(自家GPU改了多少代?), 真是悲劇

現在連整合GPU都輸給INTEL

我剛看到, 馬上上來SHARE左先, 依家過返去睇.

SORRY, 完來唔係新CORE
Sun 發表於 13-5-2015 10:01 PM

新咩...3月香港已經有得賣啦...
我都買左粒 , 試完無心機寫了

一路好走,AMD
INTEL我形容是原地踏步, 而AMD是連原地都站不住,一直向後退
我不要求你像ARM每2-3年雙倍性能, ...
s84292 發表於 2015-5-14 17:43
Intel內顯其實仍然係冇乜打機能力
兩代Iris Pro都係靠外掛eDRAM
當然AMD都唔見得有幾好啦
即管睇下AMD出唔出到 1024 GCN配HBM既超強APU

一路好走,AMD
我不要求你像ARM每2-3年雙倍性能, ...
s84292 發表於 2015-5-14 17:43

intel 內顯打機近乎垃圾
不過都係海軍鬥水兵

intel 內顯打機近乎垃圾
不過都係海軍鬥水兵
Elatha 發表於 2015-5-14 19:45

上兩年就係, 而且最大問題係依家INTEL 低檔U配張中檔NV獨立顯卡都慳電過AMD APU,你話係咪曬氣?
而且人地INTEL內顯支援4K硬解,INTEL個轉檔加速又快過AMD幾倍,
AMD? 旗艦卡都唔支援4K硬解,轉檔又唔得,到底AMD班人到底係諗緊咩
(當然,影像優化功能係唔錯,YOUTUBE都WORK,不過...好少人知道有呢項功能,CCC預設都係關左)

用左十年AMD/ATI,上個月由HD7950換左970,靠~除左冇支援識別LCD原始色溫功能之外,
我諗唔到用返ATI的理由...真係得個平字,唉

成日講CPU性能過剩,呢個唔係理由,因為你GPU都唔見得好得過NV,CPU輸INTEL,GPU輸NV,耗電量包尾
( 其實係好悲哀,AMD K8帶起桌面處理器節能和降頻的潮流,結果K10 高頻低能....SORRY,應該係低頻高能,不過高的唔係性能,係高能源消耗)
AMD POWERPOINT畫餅技術同公關技術就真係世界一流啦

(AMD多個營銷和公關方案還在四項“金橋獎”(金橋商業與創新獎)和三項“公關新聞鉑金公關獎”(新聞公關PR白金大獎)中被提名。今年年初,AMD還獲得過“公關日報電子公關和社交媒體獎”(PR日報的數字公關和社會媒體獎)中的創新公關,社交媒體和營銷成就大獎。

當然,幫人出半文書機AMD仍然首選,因為夠平又夠用

上兩年就係, 而且最大問題係依家INTEL 低檔U配張中檔NV獨立顯卡都慳電過AMD APU,你話係咪曬氣?
...
s84292 發表於 2015-5-15 10:23

INTEL DRIVER ,新 GAME 可能仲好少少
舊 GAME 唔洗旨意會 FIX BUG

用黎睇片就冇咩所謂

Intel 睇住來食 AMD一日唔突破 出返D勁嘢 佢都唔使發力

AMD學MJ咁moonwalking  

via HKEPC Reader for Android