[操作疑難] 升級問題

唔該想問下:
我用緊I7-950,底板X58A,行緊3條A-DATA 2GB RAM,GTX-460,唔識超頻
1)如果想加多3條RAM落456槽係唔係要用返同型號同GB數既RAM
2)玩Project CARS高清既GAME時,RAM就去到80%以上,我咁既舊CPU、底板升級RAM有冇著數
唔該CHING

買兩條8gb啦

ram永遠唔會嫌多

升顯示卡同+ram應該夠

via HKEPC Reader for Android

買兩條8gb啦
kelvin2000714 發表於 2015-5-24 02:52

咪玩啦,X58行3CHANNEL,重要好多板唔SUPPORT單條8GB...

咪玩啦,X58行3CHANNEL,重要好多板唔SUPPORT單條8GB...
loop7 發表於 2015-5-24 08:09

我諗佢唔係玩
係根本唔知X58係三通道
更加唔知大部份4/5系用唔到單條8GB同單面4GB

小弟都係用緊x58,近排換左對8G  G.Skill gaming好順,分別開两個cad用高清,加埋firepro v4900冇疾,係save落hd時要等六七秒!

我諗佢唔係玩
係根本唔知X58係三通道
更加唔知大部份4/5系用唔到單條8GB同單面4GB ...
yjfoeg 發表於 2015-5-24 08:13
唔可以3條4GB,要3條8GB/6條4GB咁插?

升顯示卡同+ram應該夠

via HKEPC Reader for Android
willleong30 發表於 2015-5-24 07:47

咁我洗唔洗用返同GB數RAM,,,定可以直接多加3條4GB 1600入4、5、6槽

咁我洗唔洗用返同GB數RAM,,,定可以直接多加3條4GB 1600入4、5、6槽
ganten123 發表於 2015-5-24 14:10

吾洗