[其他] Laser Printer 兩部, 邊部好? or 有更好選揀嘛?

要求係 Laser, Wifi, Scanner
快慢其實都無所謂, 因為以前一直用開ink jet
點樣慢都會快過ink jet吧

爬文後總結多人讚既係哩兩部
Fuji Xerox DocuPrint M255z
http://www.price.com.hk/product.php?p=144959

Fuji Xerox DocuPrint CM215fw
http://www.price.com.hk/product.php?p=160304

但都見已經係2014年既資料
唔知有無更好既呢?
定哩兩部己經好夠?

用緊 fuji Xerox docu print 0255 dw,
可以參考

錯區

錯區
KinChungE 發表於 2015-6-15 15:07

應該邊度嫁?
我見啲人都有係哩度問過

via HKEPC Reader for Android

回覆 4# duckedog

如果唔係離題萬丈,呢度嘅大大可能會容許你擺几日(可能呢度見光
率高啲), 過几日會幫你移去第二度.

補充: 呢個係本人想法(末必係真),事實上,曾几次貼子唔知放邊?或想
          盡快得到回應,放咗係呢度,几日後,呢度嘅大大會將貼子放到適
          合嘅位置,而且還會通知樓主.
          几次移位之時,我嘅問題巳經解決咗.

.

回覆  duckedog

如果唔係離題萬丈,呢度嘅大大可能會容許你擺几日(可能呢度見光
率高啲), 過几日會幫你移 ...
skw 發表於 2015-6-15 16:54

真好人!

Ching,一部黑白一部彩色,Apple & Orange無得比較.
Xerox彩色剛出左CM225fw,比215貴少少,但未有代用碳粉.215應該就快停產,但有貸尾,要大量印就買舊款.

回覆  duckedog

率高啲), 過几日會幫你移 ...
skw 發表於 2015-6-15 16:54

其實真係好鍾意HKEPC
哩度求教又好, 求救都好
都有好多有心人回答

比起HKDISCU... UWAN
相差太遠

Ching,一部黑白一部彩色,Apple & Orange無得比較.
Xerox彩色剛出左CM225fw,比215貴少少,但未有代用碳粉.215 ...
hetzer 發表於 2015-6-15 21:42

哇~ 好感謝你呀~ 好怕一買就停產
所有Support都差哂

其實如果買CM225都應該無問題
因為我一年都Print唔到500張
就係咁, 我屋企D ink jet 全部塞鬼哂

主要係想print黑色
但有時都想有紅色
所以局住買彩色

位置關係, 又一定要有WIFI喎
至於Scanner, 其實都係有需要

其實Fuji Xerox個網點睇?
搵來搵去都係得商用機