[測試] adata sx300 256gb msata 速度問題

http://www.adata.com/en/ssd/feature/181

官網話r/w 都有5xx

不過我實測得4xx read 同14x write

網上睇其他開箱都喺183

到底咩問題?!

你係咩底板先
冇乜底板有原生mSATA 3.0

你係咩底板先
冇乜底板有原生mSATA 3.0
yjfoeg 發表於 2015-6-16 10:32

我用緊 notebook lenovo s410

唔知喺唔喺原生mSATA 3.0 啦

read 有4XX 咁write應該夠頻寬行4XX岩嗎?

read 有4XX 咁write應該夠頻寬行4XX岩嗎? ...
神田傲 發表於 2015-6-16 10:37
理論上係
你read到4XX其實都算好
至於Write…算啦ADATA,一係拎去退

理論上係
yjfoeg 發表於 2015-6-16 11:17

即喺ADATA 虛假說明=0=

你連自己係咪原生mSATA 3.0 都唔知 , 就話人虛假說明 .....
racing 發表於 2015-6-16 14:49

read 有4XX 咁write應該夠頻寬行4XX岩嗎? ...
神田傲 發表於 2015-6-16 10:37
理論上係

你連自己係咪原生mSATA 3.0 都唔知 , 就話人虛假說明 .....
racing 發表於 2015-6-16 14:49

我唔知佢喺唔喺原生msata3,我知佢頻寬夠read 4xx 咁咯

我對msata2 同 msata 知識貧乏  所以先喺度問各位喺關於咩事