[電源器] altech保養分享

我部機呢幾日成日自動reboot 諗搵曬應該係火牛出事,咁就上去葵芳altech保養 見我係一個20幾歲後生仔,諗住好快搞掂上網睇個個話altech保養好好又話火牛就算果下check 唔到都照換比你  但佢一開始試話boot到機無事喎 (我心諗開機一下咁就睇到連燒機都唔試就話ok 唔比粗口已經好比面 )之後我話有緊要野做加錢換都ok ,都話唔得咁之前講altech咁好個d係咪打手 最後同佢嘈先話擺低試3日有事再換 ps.非打手純用家經驗分享 希望大家買零件留意埋保養搵間服務好d  打手死全家

我部機呢幾日成日自動reboot 諗搵曬應該係火牛出事,咁就上去葵芳altech保養 見我係一個20幾歲後生仔,諗住 ...
hunterman 發表於 2015-6-17 11:57

我上左去幾次,都係門口位marco先生ser我,火牛就係同佢講完有咩問題,佢試到冇事都肯換,有貨就即換,冇貨就問我加唔加錢換其他model,display卡就冇計,要放低等通知,都不過係上年8月既事來,唔通而家轉左做法?

師兄,懂不懂用標點符號?

我上左去幾次,都係門口位marco先生ser我,火牛就係同佢講完有咩問題,佢試到冇事都肯換,有貨就即換,冇 ...
littlesgrass 發表於 2015-6-17 12:06

下次上去影低條友 可能唔同人真係唔同處理手法 我個個20幾歲後生仔完全幫唔到我

我去過一次換k70,佢都係一次着到當冇事,不過小弟講咩問題,佢再試,當然就試到有問題啦,前後玩左一粒鐘換貨走人

最慘係暗病 未必即刻試得出 葵芳又遠時間車費都蝕埋係唔明點解有d即刻換得 有d諸多留難(一係就一視同仁)

(Sent from HKEPC iPhone app)

最慘係暗病 未必即刻試得出  葵芳又遠時間車費都蝕埋係唔明點解有d即刻換得 有d諸多留難(一 ...
hunterman 發表於 2015-6-17 15:43

其實次次去換火牛我同佢講既問題係有時/間中著唔到/有noise,同一隻牛保養期內去左3次都換到,而家過左保還在服役中

無貨就一係就等(船期)
唔明咁大間倉下下都等運到(船期)
但就算你肯等,佢話大約幾到號到,
其實都未必一定到, 即係delay 又等
上次等完2 星期都未有。
or 有得加錢upgrade 去高一個級model
即時令我聯想其實係咪都想多收我錢姐。
altech 試過另一個同一日入去換火牛(econ 個d )
又即有。唔知好彩定唔好彩啦。
我仲要住港島區, 葵芳個邊又多貨車, 又遠。
買得altech 都係一心諗住一換一,free for charge
原來有機會 無貨,同要加錢!!

回覆 7# littlesgrass

會唔會係你位哥哥好人 有無相熟架 等我撞下佢好過呢條友

(Sent from HKEPC iPhone app)

一開始講清楚 , 無反應  唔著。  有反應  但 用用下reboot,
清楚明確人家才容易處理。