[電腦組合] 慎入,此文內包含爆炸品,有機會導致火警

因為文中用既料係來自某D人聽到果度就怕怕既偉大祖國
唔排除有爆炸同短路可能,小心服用

呢排因為有需要,要整部7X24既機出黎
不過預算唔多
於是就上偉大既淘佬睇下有咩野汁
搵到硬改771U加775板組合
其實呢樣野有左好耐,只不過係我唔夠update姐
咁就開始搵料砌佢出黎

淘佬part:
U用L5420
50TDP但係效能絕對唔差,加上部724唔洗強勁運算能力,good fit
板用asus g41
國貨機箱,國貨牛
HS,超頻3,紅海mini

[attach]1804150[/attach]

自備:
400G HDD
2X2GB 1333 team ram
2X12CM 風扇
散熱膏

淘佬part 計晒所有野,到樓下順豐站大約750HKD(小於)

開始砌,好多時D人都話2手板好快死
但係返左黎你有無做返D最基本既野先

個南北橋HS上面果D係咪石膏黎?

清完靚仔晒,買2手做返D基本野唔小得

跟住都無咩特別skip

好耐無用細箱,走線度黎度去,玩左陣本身剩係用1X12CM係機頭抽出
跟住著機試,CPU無溫度
改風扇放法

CPU HS唔落風扇,把扇去機尾做抽出
機頭轉返2返12CM抽入

傳說中既E0,不過對我唔重要
最涼係CPU,跟住HDD,南北橘最熱,個人估計6X度
燒機:無
原因:驚爆炸

跑分:重要嗎?

計埋自備既野既價錢,大約1000左右
平定貴,唔評論

good c/p

500百蚊港紙就可以諗下

via HKEPC Reader for Android

因為文中用既料係來自某D人聽到果度就怕怕既偉大祖國
唔排除有爆炸同短路可能,小心服用

呢排因為有需要,要 ...
hoitang55 發表於 2015-6-27 01:25

除左粒U要上淘寶買,其他沒必要啵

via HKEPC Reader for Android

二手區問下師兄,可以有大把貨

粒野好似冇左SSE4.1 + VT-X?

For your reference   不過大陸識整底板神人勁多, 收左$350就整好 , 如果香港買都吾知比邊個整

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1

真係華碩版, 睇番系統區, 我有教過點改AMI bios,加番xeon microcode落去
開番sse4

我部L5420仲玩緊, 近排拎左塊Gigabyte P35 返嚟,諗住將部G31升上去

呢d parts用黎7x24...樓主都幾大膽