[保養相關] 電腦組件如果是超級垃圾" 聯強國際" 代理的話 , 請有心理準備 !

聯強真的是無敵垃圾  , 點解咁講 :
   1) 話說2015年頭 買了一塊 GIGABYTE的  X99 Gaming 1 WIFI , 到5月5日起唔到機 , 經測試知道是底板壞了 , 於是拿去葵涌 代理 GIGA 的 聯強維修中心 , 他竟然說整個所謂維修中心沒一條 DDR4 給測試  @@"" , OK 算罷 , 就放下給他們檢測 , 隔了3-5日才有人給我電話說要寄回台灣維修 .預咗架啦 !
   2)到上星期7月4日醒起 , 底板給維修2個月了都沒消息 , 於是致電聯強查詢 , 哈哈 , 他們說6月4日已經維修好啦 , 唉~~(通知咗邊個呢 ~~)
   3)今天7月6日到聯強 所謂的 維修中心 , 拿板時我問唔係要試俾我睇咩 , 個職員就叫所謂的師父出來 , 跟住同我講 : " 佢地依邊無 equipment  " ........ 哈哈 哈哈  哈哈......
綜合以上 ;
咁大間所謂的維修中心 :  一條 DDR4 RAM 都無 ; 2011腳CPU 都無  ; 檢測工具 無 ; 櫃枱 接待員 服務態度/水準 更加 ..無 ! ! !
    要買組件組裝 , 看到是 超級無敵垃圾的 " 聯強國際 " 代理  , 請三思而後行啊 !

邊個仲會買Giga板架
系都買ASUS,MSI

=============
FYI 聯強個網有寫*只提供交收服務, 不提供即時測試及換貨

=============
FYI 聯強個網有寫*只提供交收服務, 不提供即時測試及換貨
yjfoeg 發表於 2015-7-6 15:26

果一句應該只適用於星期六。我上過聯強,HDD一換一好爽快。

果一句應該只適用於星期六。我上過聯強,HDD一換一好爽快。
leave 發表於 2015-7-6 15:30
日日都係星期六 好似係

走唔甩波 全Intel cpu都係佢代理
唔通過檔AMD?

maybe你可以自帶cpu ram去試

去amazon 買囉 LOL

香港有邊間代理好架?唔買聯強代理既貨,漢科又如何?廣源行又如何?VST有得試?建達一樣俾人鬧到飛起?有邊間代理唔俾人鬧?唔怕保養麻煩,自己上淘寶又好,上Amazon又好,好過受代理氣。

可能我無錢買X99板,所以上聯強維修Giga,未試過無得試囉。

不過真係可以完全唔買聯強貨?Intel、Giga、Microsoft、Asus..........

仲有人用技嘉板架咩除了cpu外,無野係聯強

香港有邊間代理好架?唔買聯強代理既貨,漢科又如何?廣源行又如何?VST有得試?建達一樣俾人鬧到飛起?有 ...
ocake99 發表於 2015-7-6 16:00

以前intel CPU 重有ingrammicro 同SiS
壞左一係去沙田, 一係去鰂魚涌
有一排看科都加入戰場.....
可惜而家死剩強記

而代理無講明有一換一服務.....
壞左趕住用不如買件新貨重實際
來回船期+送回不知名番修板重煩