[其他] 有無超迷你ITX箱, 散熱搞得掂4790K?

有無超迷你ITX箱, 散熱搞得掂4790K?

有無超迷你ITX箱, 散熱搞得掂4790K?
doubleshot 發表於 2015-7-7 23:57

我用gtr s101用celeron g530用扁身散熱都仲要響側版diy把wing 12先頂得住D熱力,4790k就算把啦

ITX箱係有,不過都係啲實際體積有mATX Tower咁大嘅(樓上CHing果個就係好例子)
要細就要用120冷排一體水 e.g. CM Elite 110

回覆 4# yjfoeg

呢個揀顯示卡就頭痛D,好似去到尽就係華記同Giga既970短卡……

呢個揀顯示卡就頭痛D,好似去到尽就係華記同Giga既970短卡…… ...
Richard_Yip 發表於 8/7/2015 12:40 AM

Fury X

lianli q33 可上12CM水冷

Fury X
sunnykoomos 發表於 2015-7-8 01:12

等Nano

厘個箱配大手裡劍2B 換左把扇做SLIM 12
試過4690K 超到4.2Ghz 都無咩問題(full load linX 7x度)
但無位放hdd, SSD要打側放, PSU要用DC-ATX

厘個箱配大手裡劍2B 換左把扇做SLIM 12
試過4690K 超到4.2Ghz 都無咩問題(full load linX 7x度)
但無位放 ...
akitohk 發表於 2015-7-8 02:48

我自己大機用緊4790k,用1體水,前面兩把wing 12,仲要冇超降到1.15v行,idle都成40度,full上80度