[操作疑難] 有冇巴打用過底版,係有埋wifi 天線既?

買左塊ascrok h97m itx /ac
問題係
一來入機箱入面連住張wifi卡果2條線好易甩下..根本冇野扣住 大力少少就會甩
二來個條天線插背版既扣唔實既? 要用鉗先得? 因我用手去令個絲帽令極都係鬆鬆地
有冇巴打有經驗? thanks

機內天線係呢種..好易甩下尤其用itx 好易掂到佢

機外天線都一樣 見人開箱都係拎唔晒

其實好鬆下拎佢就會dup落黎..

回覆 3# educationer

上左機箱 上好曬最後先扣埋條線佢

天線就先分開左支黑色野佢先,之後用鉗仔令個絲帽就會實, 最後上返支野
like this

thanks 巴打 暫時冇問題
佢機內個條線設計咁唔更淨..如果加個扣都好d 而家大力少少就甩

回覆  educationer

天線就先分開左支黑色野佢先,之後用鉗仔令個絲帽 ...
超仔哥 發表於 2015-7-8 01:51

甩過好幾次,好煩...using msi z97i ac gaming

回覆 5# educationer

基本上全部mini pci-e wifi卡都係用果隻線,睇落好似好易甩,部機長期唔移動佢就冇咩野

using the H87m ITX

WiFi very weak despite a large square antenna
5G ac WiFi very weak
Cannot cross wall

using the same board
WiFi very weak despite a large square antenna
5G ac WiFi very weak
Cannot cross ...
AAA1 發表於 2015-7-8 17:33

唔知點解5G穿牆哩吓嘢好邪,好多時唔得就係唔得。