[產品資訊] 想升級..選擇困難/頭痕中 (Intel / AMD)

小弟有部舊機:Asrock B75-itx + Celeron G1620 + NS-400_case ,
睇 (1080p-mkv/ts /BluRay-iso) 都無乜問題,
但去到 4K 就想死甘.....卡死、先聲後畫成十幾秒...仲停下停下甘......

見有師兄提有: N3150/N3700 可播 4K 心思思想換黎試下,
但睇翻原來這兩塊 Asrock itx 板,記憶體要用 So-Dimm ram,
甘即是用唔翻 B75-itx 的 記憶體 DDR3-1333 4GBx2 !!!

諗諗下,不如改試用 AMD: A8-7600+FM2A88X-itx+薄身cpu風扇,
又可以打下機,估計睇 4K 應該可以的,但唔肯定!!!

所以請各位比D意見小弟,那一套比較長遠呢? Thank

A8-7600

你肯定有貨?

回覆 2# Jazz

中x田話有的。

回覆  Jazz

中x田話有的。
ontheway 發表於 2015-7-20 23:09
落鋪問定點?
除左落鋪,其他途徑一律不能作準

回覆 4# yjfoeg

如果無可買別的!例如A8-7650k.

其實我多數用途是:大多數時間是睇戲和B野,
打機只會一星期三~四次,都係D弱雞games,
所以先心大心細……唔知換那set好,
因價錢差一半有多呢!

回覆  yjfoeg

如果無可買別的!例如A8-7650k.
ontheway 發表於 2015-7-21 08:42

差好遠
7650K熱好多

回覆 7# yjfoeg

其實仲有咩配搭合用呢?
Thank again

AM1 + 5350 不過唔知行唔行到 4K

回覆 9# uss280

真係唔知架,
所以求推介。 Thank