[開箱] 發佈最新 2015 EPC 文書機 參考list 附跑分

作為epc 文書機,張list 點可以無SSD 呢,無理由害個老友

SSD呢家野都唔係開機快咁簡單,仲有係launch program 快,打機過場夠快

以前唔多想熜機,餐餐開機都等好耐,今時唔同往日啦,開機咁快,一個字爽

揀左呢隻transcend s370s,場中最平,都係$670蚊

SSD主體,再搭多一隻mount,比你轉換

MSI GTX970 GAMING 4G,打GTA5 online無難度

6pin+8pin供電,旁邊仲有背版加強,唔怕張卡彎

平價之選,揀呢塊版其中一個原因係Intel LAN ,黃金價都係$500蚊
塊版入門,都唔預佢會太多配件,都係例牌說明書,SATA線X2

SATA3 x4 ,SATA2 x2

USB3 x2, USB2 x4,仲有VGA,DVI,HDMI

今日就咁完成左呢部新式EPC 文書機

Transcend 370s 跑 asssd 分數

GPUZ: MSI GTX970 SPEC

IDLE 大約為40度

不錯的文書機,感覺好過窮人文書機
支持開箱同樓主有新機用But 點解唔等skylake

不錯的文書機,感覺好過窮人文書機
支持開箱同樓主有新機用But 點解唔等skylake ...
a1111777 發表於 2015-7-26 20:02

玩住先,應該好快掉去二手區

作為epc 文書機,張list 點可以無SSD 呢,無理由害個老友

SSD呢家野都唔係開機快咁簡單,仲有係launch progra ...
天之邪 發表於 2015-7-26 17:45

咁樣叫epc文書機唔好玩啦

而家最新嘅epc文書機應該係買粒5820K然後閂淨2C4T

yjfoeg 發表於 2015-7-26 20:44

回覆 1# 天之邪

5年前最新文書機,參考下岩岩今日好似有個post出左近似今年文書機

(係呢度玩文書機係要比人串....見諒

咁樣叫epc文書機唔好玩啦
Jeffrey_2000711 發表於 2015-7-26 20:39

咁有咩suggest list 先

yjfoeg 發表於 2015-7-26 20:44

有冇得去到1c1t?