[中央處理器] 新手,想買Core i5,邊個型號好呢???

Intel 4 Cores 4 Threads Core i5-4460 Haswell Refresh (3.2GHz,6M Cache,LGA 1150,22nm) CPU BOX 盒裝        HK$ 1303

Intel 4 Cores 4 Threads Core i5-4590 Haswell Refresh (3.3GHz,6M Cache,LGA 1150,22nm) CPU BOX 盒裝        HK$ 1433

我主要以平為主,但又唔想買i3,想買i5

Core i5-4460 係唔係i5中最低,最平型號?我買4460有冇問題???THX

4460最抵
4590貴過4460 10%,但只係部分情況下快過4460 10%。

4460最抵
4590貴過4460 10%,但只係部分情況下快過4460 10%。
leave 發表於 2015-8-2 22:17

good criteria

THX,我就買4460

4460最抵
leave 發表於 2015-8-2 22:17

不過唔知i5 4460好唔好超

不過唔知i5 4460好唔好超
Jazz 發表於 2015-8-2 22:40

非K系都大多無得超頻

回覆 2# leave

最平I7有冇勁過4460 50%?

回覆  leave

最平I7有冇勁過4460 50%?
mrcheung1987 發表於 2015-8-2 22:50

好多情況下都勁唔過4460 50%。
電腦產品既性價比唔係一條直線,高階產品性價比好多時都比唔上低階產品。你買零件既時候唯有係自己可接受既性能範圍內選性價比最高既產品。

4460真係最抵用