[電源器] 想買 FSP 火牛, 獲唔獲?

夏天到左一排, 屋企部機係唔開冷氣情況下, 火牛個位熱到爆燈, 打算換過隻, 宜家果隻係 Antec EA380, 其實堅係好 com, 用左好幾年, 尼到係要讚一讚, 可惜 Antec HCG 個系列好似有 噠噠聲 問題. 如果唔係會照出 Antec.

正題 係之後想換 FSP AURUM CM 550W, 第一次用 FSP, 有冇爸打中過伏 ? 代理表現點 ? thanks !

夏天到左一排, 屋企部機係唔開冷氣情況下, 火牛個位熱到爆燈, 打算換過隻, 宜家果隻係 Antec EA380, 其實堅 ...
火火火木 發表於 2015-8-3 14:29

要開冷氣才沒事的電腦,丟了它吧,應該找出過熱原因才換

要開冷氣才沒事的電腦,丟了它吧,應該找出過熱原因才換
blackkh 發表於 2015-8-3 14:34

又未至於要掉, 如果唔打機, 部機其實係正正常常.
隻牛得 380W, 我 HD 都成4 隻, display card 都要外接電, 所以其實隻牛可能都用得好盡, 而且已經幾年.
確實有可能係 display 問題, 而唔係牛 ge 問題, 但隻牛都係時候退役. 所以想換牛先.

FSP 牛用了兩年,現在正常運作。

FSP (前身叫SPI) 486用呢個牌子到而家
我覺得係最抵用嘅牌子之一 (另一個係DELTA)
早一年前,幫人出咗隻500 WATT 金牛 $7XX,真心覺得抵

覺得佢熱咪幫佢換風扇囉

fsp 除左一大堆台系電容之外冇咩特別問題

到底係機箱積熱定係火牛本身熱
要分清楚先

via HKEPC Reader for Android

覺得佢熱咪幫佢換風扇囉

fsp 除左一大堆台系電容之外冇咩特別問題
Sarsaparilla 發表於 2015-8-3 15:23

台系電容係低階型號,定係所有型號?
我見金牛係寫明用日系電容架喎?!

台系電容係低階型號,定係所有型號?
我見金牛係寫明用日系電容架喎?!
qoqolala 發表於 2015-8-3 16:42

如果佢冇寫 100% 日系電容

咁通常得幾粒

FSP唔好買RAIDER SILVER就得