[電源器] 650w 火牛二選一

最近隻用左5年o既 antec neo eco 520w short short 地, 想換過隻牛.

目標 : 650w, 全模, 金牛

請問各位師兄, 下面邊一隻牛好d呢?

1) CORSAIR RM650  650W 80Plus Gold
2) ANTEC EDG650 Edge 650W 80Plus Gold

請賜教, 謝謝!

EDGE無誤
EDGE屬金牌頂級

RM850已經無, 轉晒之做RM-i
但個人麻麻CWT代工
不過有D人鐘意嘅

回覆 2# lkl0120

有D唔明點解火牛廠要cut cost到倒自己米叫CWT代工。 不過自己都用緊CWT牛(GX550),暫時無事

回覆  lkl0120

有D唔明點解火牛廠要cut cost到倒自己米叫CWT代工。 不過自己都用緊CWT牛(GX550),暫 ...
sfcgta123 發表於 2015-8-8 01:14 AM

今日先笑完Corsair可以改名做CWTair

EDGE無誤
EDGE屬金牌頂級

RM850已經無, 轉晒之做RM-i
但個人麻麻CWT代工
不過有D人鐘意嘅 ...
lkl0120 發表於 2015-8-8 01:11

謝謝師兄回覆. 再一問, 我見腦場的 EDGE 系列都是"F代理", 請問有無"A代理"的呢?

師兄如知道哪一間店有賣的話請相告.

回覆  lkl0120

有D唔明點解火牛廠要cut cost到倒自己米叫CWT代工。 不過自己都用緊CWT牛(GX550),暫 ...
sfcgta123 發表於 2015-8-8 01:14

CWT 好像不是很差吧! 具體我不清楚, 願聞其詳.

http://www.cwt.com.tw/zhtw_DefaultFlash.aspx

CWT 好像不是很差吧! 具體我不清楚, 願聞其詳.
cecil_vong 發表於 2015-8-9 00:13

最主要係睇廠家肯唔肯落重本

正如synolxgy NAS 都有搵佢代工造火牛,
NAS 24x7 咁行, 我諗synxlogy 唔會咁傻比隻牛做壞自己個名既

不過有得選我會要FXP/Dxlta/Exermxx  最少唔洗諗咁多
買大廠都中伏我無計啦

回覆 7# wgpoon

唉~~!師兄, 我都想有咁多得揀, 弊在馬交乜都少過人呢!

650W , 全模, 金牛, 我就係見到呢兩隻咁大把............

回覆  wgpoon

唉~~!師兄, 我都想有咁多得揀, 弊在馬交乜都少過人呢!

650W , 全模, 金牛, 我就係見到呢 ...
cecil_vong 發表於 2015-8-9 00:25

得閒來HK食個飯行下街,
順手去買隻牛應該唔難既

而且呢排RAM 平, 買番2/4/6/8 條打爆RAM 槽乜都抵番

回覆 9# wgpoon

謝師兄回覆, 諗諗佢~~~!