[電源器] cooler master v550 全模組

屋企隻V550S有問題,唔想call microwork速遞,來回可能四、五日,昨日有時間,打去check咗有得直接換,就直接踩上去。搞咗一輪,個CS換咗隻全新的V550俾我,但唔係V550S(semi-module),而係真正的V550 fully module。全模梗係好過半模,又唔使加錢,當然話好啦。

印象中V series由V700開始先係全模,所以上網CHECK下V550全模乜料。點知除咗海鮮坊有個價錢之外,連CM官網都冇資料。隻火牛又冇寫生產日期,只係說明書的印刷日子有寫係2015年5月。唔知呢隻V550全模係咪新嘢?

cm官網唔同地區啲資料都有唔同,有啲台灣冇,老美區先有

兩隻差 $35 一定買全模,我用緊半模勁後悔。

之前見V550唔係全模先入左EDGE 550
而家原來V550有

之前見V550唔係全模先入左EDGE 550
而家原來V550有
Jeffrey_2000711 發表於 2015-8-14 11:48

我諗呢幾隻都係新出的full modular model

兩隻差 $35 一定買全模,我用緊半模勁後悔。
nuuanu 發表於 2015-8-14 10:48

其實半模都算方便,但全模拆裝更就手

C hing
隻牛靜唔靜,熱唔熱?
半模要幾錢?

我諗呢幾隻都係新出的full modular model
thirdleg 發表於 2015-8-14 12:03

不如一槍打死我

係真唔係呀
Cooler Master V750 (Modular 模組) 750W 80Plus Gold Cable Management 火牛(RS750-AFBAG1-UK
我見海鮮坊網上報價$880
全模既話又幾抵喎

C hing
隻牛靜唔靜,熱唔熱?
半模要幾錢?
Vjoe 發表於 2015-8-14 12:17

CM牛不嬲都算靜,呢隻V550全模用咗隻super silent的新風扇,真係幾乎聽唔有聲
熱就唔知算唔算熱,度唔到幾多度,摸落去小小暖手,估計三十幾度,唔過四十度