[主機板] 請問新機箱砌舊主板問題

各位砌機大大, 我昨天換了一個新機箱,
前置有兩個USB和一個 SD/MMS Card Reader,
如下

但我主機板是這一塊幾年前的 Gigabyte H61M-DS2,
得兩個F_USB 插位, 是否一定無辦法要放棄一個插的,
有無辦法主部都用到呢? 謝謝.

其實底板一個USB 9-pin係出兩個USB頭...
所以係你機箱有問題多啲
btw 可以買PCIe出前置 USB

應該係 USB/USB/SD CARD 只能三選二

回覆 1# cityhunt

兩個USB共8條電線插晒 F_USB2 果個位、SD/MMS 插 F_USB1 果個位

回復 4 #t773777

點插呀師兄唔該?

via HKEPC Reader for Android

個箱係咪有一個USB 3.0?

回覆  cityhunt

兩個USB共8條電線插晒 F_USB2 果個位、SD/MMS 插 F_USB1 果個位
t773777 發表於 2015-8-18 11:00
你睇下圖啦,佢機箱係一個Usb一個頭呀
不過明明兩個USB用一個頭,跑車箱真係名不虛傳,連呢啲都差過人

你睇下圖啦,佢機箱係一個Usb一個頭呀
不過明明兩個USB用一個頭,跑車箱真係名不虛傳,連呢啲都差過人 ...
yjfoeg 發表於 2015-8-18 14:24

一個USB咪4條線,兩個咪8條
兩個拍埋一齊當9PIN插?
我諗佢係咁嘅意思

回復 8 #200644600

衰左會燒板嗎?

via HKEPC Reader for Android

回覆 8# 200644600

試左啦, 唔得喎.