[主機板] Socket AM3

剛壞了底板(是Asus m4n68t-m v2),
如不想浪費,想用回CPU及8G RAM (KVR1333D3N9/4G Kingston 4Gx2)
除了原用該底板,還有其他選擇嗎? (最好有build-in HDMI port)
是否不同牌子for Socket AM3的底板都能用回那CPU及8G RAM嗎?

本在貴站看到一些合心意的二手配件,可惜無法回覆賣家!
請問怎樣才能回覆賣家?

謝謝!

回覆 1# mantai

市面大部份 AM3+底板都啱你用, 使乜煩

http://www.jumbo-computer.com/pricelist.aspx?id=1

回覆  mantai

市面大部份 AM3+底板都啱你用, 使乜煩
t773777 發表於 2015-8-21 12:10

Thanks Ching!
RAM都可用回嗎? 因見DDR3都分幾類!

Thanks Ching!
RAM都可用回嗎? 因見DDR3都分幾類!
mantai 發表於 2015-8-21 13:03

用到
但DDR3好似冇分幾類喎

用到
但DDR3好似冇分幾類喎
yjfoeg 發表於 2015-8-21 13:11

是否只是Speed唔同 (ddr3 1333 vs 1600 vs 1866 vs 2133), Slot是一定啱插的?
Thanks!

是否只是Speed唔同 (ddr3 1333 vs 1600 vs 1866 vs 2133), Slot是一定啱插的?
Thanks!
mantai 發表於 2015-8-21 13:31

你唔好走去買咩ECC/ Registered DIMM就得~

I've got it. Thank you very much, yjfoeg Ching!