[電腦組合] SATA Cable

邊度有合規格SATA Cable賣?事緣用緊Gigabyte跟機雞線,拔插得多接觸不良日日 hang 機,上網查過原來台灣網友做過測試,Gigabyte跟機雞線唔止經常引致 hang 機,而且傳輸數據都唔穩定,去旺角電腦中心睇過全部都係賣比Gigabyte跟機雞線更雞嘅雜嘜線,想買台灣網友推介嘅FOXCONN,COMAX,HP等有牌子SATA Cable,有無人知香港有無得賣?THX!

SATA線的品質很重要,用爛貨會引起不必要的麻煩

地下o個層,cxxdom旁邊o個間沒咩?
落電梯左邊

A Sir都有

via HKEPC Reader for Android

我在旺電買asus sata3 線,15一條

A Sir都有

via HKEPC Reader for Android
astrial 發表於 2015-8-24 08:02

A Sir即係邊間?  

地下o個層,cxxdom旁邊o個間沒咩?
落電梯左邊
alan11abc 發表於 2015-8-24 06:16

唔知邊間?  

A Sir即係邊間?
JMYPC 發表於 2015-8-24 12:15

A Sir你都唔識?

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

我都幫襯過幾次買風扇同SATA線。。。唔明可以即場問A Sir,好過去大舖

A Sir你都唔識?

我都幫襯過幾次買風扇同SATA線。。。唔明可以即場問A Sir,好過去大舖 ...
astrial 發表於 2015-8-24 12:32

打電話問過無FOXCONN,COMAX,HP等有牌子SATA Cable,只有大陸雜嘜.......

回覆 1# JMYPC

去新高登搵搵.

賣server嘅地方有無得賣?因為上網睇過SAS Cable是向下兼容SATA 1,2,3接口的.