[其他] 大新聞Skylake三寶..牙石之烏龍事件二

前言 http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

之前的烏龍事件原來未完,我見用左新U好似比上一代的4790不帶K的體驗
還要差,裝的系統跟以前無唔同(4790+16Gram+牙石H97 pro)都係win7,
但是而家使用軟件同打開資源管理(文件)都會經常停頓幾秒先有反應
又用左牙石的RamCache(加上自已設Ramdisk使用2G)開機就已經佔左
差不多6Gram,開個瀏覽器就8G 點解佔咁多同經常一卡一卡的
主機板換購 SP 8GB 記憶體優惠詳情:http://www.hkepc.com/12981(唔好再問呢D啦)
而家新U卡會唔會係4K無對齊?應該點做

舊系統

舊系統

於是我今日又走左去牙石度,唸住換多16G番來
我走去又走回的,原來換ram唔單止要餐單
仲要個盒的Code先換到
熱到我成只狗咁…
不過咁牙石班友做野真係大頭蝦
連數都唔識計,我條氣先順番曬

點樣可以一次上傳二張相?

點樣可以一次上傳二張相?
夜半無人 發表於 2015-8-25 13:04

199+399=498WWWWWWWWW

199+399=498WWWWWWWWW
pasupasu105 發表於 25-8-2015 13:17

加埋都係1100度 32G 快D買買買

加埋都係1100度 32G 快D買買買
夜半無人 發表於 2015-8-25 13:19

可惜我對尼SET Skylake無興趣
堅守等2011中

可惜我對尼SET Skylake無興趣
堅守等2011中
pasupasu105 發表於 25-8-2015 13:22

真係,好似仲衰過用4970,我之前都好順,
u經常佔用都係0-5%左右
之前玩GTA5都係佔6g內存,而家開機就已經佔咁多

六合彩買佐未啊,未就快D出去買啦

六合彩買佐未啊,未就快D出去買啦
Jack813 發表於 25-8-2015 13:26

比人中左啦,上期…

只可以話可遇不可求