[電源器] 求火牛推介

本身用緊幾年前既 GTR 產物 500W (咩咩80PLUS認證乜都冇嗰啲款), 兒家換左新機隻牛都唔多夠力
新機配置如下:
MB : ASUS H97 PRO GAMER
CPU : INTEL i5 4460 3.2GHz
RAM : 2 x DDR3-1600 4GB
VGA : MSI GTX960 GAMING 2GB
HDD : 1 x SEGATE 2TB, 1 x WD GREEN 1.5 TB
1 x DVD-ROM , 冇其他擴充卡

想換過隻牛,Budget 約 $600-700(?) 左右,唔知各位師兄有冇咩好推介?

FSP Aurum series GOLD 500W

姑媽V550

cooler master v550最近出全模

FSP AM-550MG

cooler master v550最近出全模
bcy796 發表於 2015-8-26 22:16

愚問:Full-Modular 同普通有咩分別?

本身用緊幾年前既 GTR 產物 500W (咩咩80PLUS認證乜都冇嗰啲款), 兒家換左新機隻牛都唔多夠力
新機配置如下 ...
ryan1123 發表於 2015-8-26 19:12

不如用d 錢買ssd....

exermax corsair 白金

不如用d 錢買ssd....
P14 發表於 2015-8-26 22:43

問題係部機間唔中就自己熄機之後話Power supply surges detected

回覆 6# ryan1123
主要係方便你係機箱走線用 (全模牛 所有線材都可以拔插)
唔會有多餘既線(如pci-e 8pin/大4pin molex)飛係箱裡面

另有半模牛 通常隻牛帶住24pin+12VEPS