[開箱] 加入skylake 大軍 ASRock z170 extreme 4 開箱

部機係電腦節個時買,個時都幾辛苦下,比想像中多人

今個星期有時間砌埋佢,加入Skylake 大軍

主要餐單
Skylake i7 6700k + asrock z170 extreme4 + g.skill ripjaws 4 2133 8GB kit x2
corsair h80i GT + 980TI 公版

一堆用唔完既配件

asrock z170 extreme4,望落塊版唔算空,無點偷功減料

USB方面用料豪華,有USB 3.1 type-A及type-C,另外仲有6個USB

餵飼i7 6700k

抵讚既係蚊番條RAM 出來既時候,RAM扣唔會頂住張顯卡

差小小就睇漏原來係有3個 SATA EXPRESS

呢塊版方面幾人性化,有debug 燈之餘仲有 power on 同 reset button

搞邊科,今次asrock 搞到好大陣杖咁,io位置附近都加個殼比佢

電腦節尾聲,好多野都比人掃光,最後買左兩pack ram
本身諗住買8GB*2,但都無計唯有4GB*4

corsair h80i gt 不錯,idle 大約23度左右

DDR4 8GB Kit 2133 cl15

sales 哥哥無老點,紫燈比起白燈靚,美中不足係張台既限制,搞到想買R5都擺唔落

呢SET要幾多$

紫色LED既風扇我見只係得AF120/140
靚係靚不過好似好嘈~~

980TI 公版仲有得賣?

呢SET要幾多$
dickson_chan 發表於 2015-8-31 00:55

萬五左右應該落到樓

紫色好特別,好少見
SSD 我會用 M2,超頻的話怕 h80i GT 唔夠用。
呢個箱好似冇防麈,但你買 R5 的話又會見唔到D燈。

支持米皇開箱

via HKEPC Reader for Android

呢SET要幾多$
dickson_chan 發表於 2015-8-31 00:55

13000 多,好貴`

紫色LED既風扇我見只係得AF120/140
靚係靚不過好似好嘈~~
邪惡的化身 發表於 2015-8-31 01:07

暫時唔覺有咩聲,但真係靚

980TI 公版仲有得賣?
23202549 發表於 2015-8-31 05:04

有啊,買左煙老