[中央處理器] asrock n3700 itx or g1840 + h81itx

請問n3700夠做一般文書機嗎?
用途: 文書,上網,睇片

Thanks!

hkepc文書機好勁~~

請問n3700夠做一般文書機嗎?
用途: 文書,上網,睇片

Thanks!
ringo_warez 發表於 2015-9-4 14:34

普通用是夠的

我用緊,n3700-itx
文書,上網,OK,,
上網cpu ,長load  20%  ,兩三年後未必頂島.
我用來打World of Warships,都得,最低解,,
不過heatsink勁熱,要用風扇吹,
我覺得g1840 + h81itx,,,會快佢好多.

Athlon 5350+AM1 ITX
利申用緊

我用緊,n3700-itx
文書,上網,OK,,
上網cpu ,長load  20%  ,兩三年後未必頂島.
我用來打World of Warships, ...
verykin 發表於 2015-9-8 12:49

勁熱到幾多度呢?

2部到幫人砌過       g1840 效能高好多

我都諗緊買唔買ASROCK 呢塊N3700.
因為想用黎做MULTIMEDIA PLAYER咁....

唔知有冇CHING試過行KODI? 因為我想方便用REMOTE黎揀戲/劇/相黎睇.

勁熱到幾多度呢?
LTan 發表於 2015-9-8 14:36

平時,上網,睇股票, 一D都唔熱.唔打機,唔洗加風扇,
但打機時,勁熱,手貼下去,估計起馬60度以上
熱空氣向上升, 散熱上面條ram,頂死氣流,,一齊好熱, 濫炒
我果條ram是1.35v,估計熱源是CPU,,
,所以加風扇對cpu 和 ram 都好D.