[保養相關] ANTEC新代理(FE**ON)真係差到無倫

點解講差到無倫:事源係咁:大概半年前ANTEC HCG750W打打下機無啦啦(巴)一聲就出煙,我立即斷電拆落黎,但唔得閒拿去保養,本身又有後備牛唔急用,一擺就擺左成個月。
終於得閒拎去換,去到就同距講個牛出煙燒左,距就同我試下機,點知距居然開到機
再聞聞話沒糯味,話沒事就退返俾我,OK你試到沒事就信住你先,我就拎牛走。

事隔幾個月我拎返出黎試機,點知一試就搞燒左塊MB(好彩塊MB係古董)
我今日再拎上去話個牛真係出過煙還搞燒左我塊MB
於是距再試居然正常開到機(難道我撞鬼?距幸運到爆炸?)
見到咁GA情況我簡直係
我就同距講:你換個俾我啦~我唔夠膽再用
你再看看有粒電容谷起左少少上面張貼紙都炸到飛起和裂左再加焦黑左
距就答我膠水粘唔穩沒事,我又再問距咁貼紙點解裂左同黑左?
距答我話聞唔到糯味,我就話我擺左幾個月咩味都散曬唔通你係狗鼻?
距再話我入到windows你都見到沒事,你返去再試試啦
於是我就話出過煙又搞燒左我塊MB,我唔會再試你換個俾我或寄去廠
距就話我試到沒事所以唔會收你個牛,我就話唔通真係要等粒電容炸開先可能肯保?
距沉默左...然後俾返個我個牛我(我心想咩意思?送客?打發我走?)
我可以點呢~算我走
看看去消委會好定點係去邊好....

其實都唔關整個代理事,係條油有問題,但問題係成間(FE**ON)得距一條油接見同做test,所以先話差到無倫
我試過去聯X維修塊MB,第一次去唔肯收塊MB話人為唔保(死賴)
可能距見塊MB絕版又沒得整而且就收工沒咩人所以打發我
我第二次選個繁忙時段再去,(唔係同一個人)距都想打發我走,但人多而且我講嘢聲量突然提高
然後吵吵下,我就話唔理點,保唔保唔係你哋代理決定,你寄去廠俾廠決定
最後聯X都寄左去廠,結果廠表示唔整退回錢俾我(唔記得係5成定6成錢)

有無試埋FULL LOAD?
你應該同佢講擺低係度等佢同你試幾日先講

有無試埋FULL LOAD?
你應該同佢講擺低係度等佢同你試幾日先講
bdrom 發表於 2015-9-9 10:20 PM

我諗應該都係放幾日後打比樓主,同佢講隻牛無事,叫佢上黎拎走

via HKEPC Reader for Android

想問吓隻牛買左幾耐?我都有隻antec hcg 620m 見咁多人出事我有d不安

via HKEPC Reader for Android

我諗應該都係放幾日後打比樓主,同佢講隻牛無事,叫佢上黎拎走

via HKEPC Reader for Android ...
唐賓南紀念中學 發表於 2015-9-9 22:24

完全同意,去多次蝕車錢

antec的年代......過去了...............

回覆 4# 唐賓南紀念中學

一年左右,擺都擺左成半年

回覆 3# 唐賓南紀念中學

即試幾分鐘入到Windows就話無事

回覆 6# csk101

好彩番工就響距隔離