[中央處理器] MSI 880GMA-E55 CPU升級一問

請問各位師兄,小弟用緊AMD Phenom II X4 B55 + AMD 7750 display card, 請問如果想升級CPU,請問可以買邊一粒?
budget 1K~1.2K, thx~

Phenom II X6全部都得,不過意義不大

Phenom II X6全部都得,不過意義不大
longtimenoc 發表於 2015-9-14 16:34

Thx~
我諗緊APU 7870K,但好似升級唔大,主要係佢個GPU同我張7750差唔多。
我想升級既原因係用nikon capture nx-d 執D800既相太慢(RAW 35~40MB一張相),本身少打機,GPU對於我黎講唔重要!

Thx~
我諗緊APU 7870K,但好似升級唔大,主要係佢個GPU同我張7750差唔多。
我想升級既原因係用nikon capt ...
Pennylau 發表於 2015-9-14 16:50
換APU要換埋底板,不如轉Intel好過
唔換底板就換Phenom II X6

謝謝,另一個白痴問題。
如果換intel想keep返DDR3 ram,咁應該係買i5 6400 + B150.
白痴問題就係,咁到底我係用onboard display 定係用返張7750?

謝謝,另一個白痴問題。
如果換intel想keep返DDR3 ram,咁應該係買i5 6400 + B150.
白痴問題就係,咁到底我 ...
Pennylau 發表於 2015-9-15 00:22
暫時都係用7750好,除非你需要4K
另外部份H170板都可以用DDR3

暫時應該得牙石b150行DDR3,但最平都賣7xx頭,giga會平d但唔知出左未

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# Pennylau

去新高登試吓粒FX-8350食吾食倒(880板多數食倒)、AMD好玩之處就系冇講支援都未必吾用得

回覆  Pennylau

去新高登試吓粒FX-8350食吾食倒(880板多數食倒)、AMD好玩之處就系冇講支援都未必吾用得:s ...
t773777 發表於 2015-9-15 12:14
問題係呢塊當年都唔係高價 而且官方list好似一粒AM3+都唔見有

多謝各位,睇黎我都係要轉會穩陣D~
因為呢塊板bios冇咩update過,我諗應該用唔到AM3+U。 send左email問MSI,佢都係俾返官方support list, 得粒飛龍II x6~