[其他] PIPO X7 / X8 行Chrome 1080p ok?

請問用家C Hing們, PIPO X7 / X8 平時運行以及播1080p 時, 會唔會lag?

網上有用家話:
如果你想用 X8 輸出 HDMI 到外置全高清芒,我測試過接駁 57 吋大電視,咁又會有少少遲滯。可能 X8 個 GPU 同 CPU 都係勉強推得起 1080p 芒咋!

請問用緊既C Hing駁Mon/TV係唔係會lag?

睇youtube行1080p一定要用IE(Edge)先會順,
如果就咁用Potplayer睇電影1080p開硬件加速,順到不得了

部機full load一定會過熱

前年買咗PIPO W3
就咁用Potplay睇啲1080p片都冇lag情況出現

網上有用家話:
如果你想用 X8 輸出 HDMI 到外置全高清芒,我測試過接駁 57 吋大電視,咁又會有少少遲滯。可能 X8 個 GPU 同 CPU 都係勉強推得起 1080p 芒咋!

請問用緊既C Hing駁Mon/TV係唔係會lag?

網上有用家話:
如果你想用 X8 輸出 HDMI 到外置全高清芒,我測試過接駁 57 吋大電視,咁又會有少少遲滯。可 ...
kslee30 發表於 2015-9-19 13:28

TV一向都lag lag地.....本身己經唔係反應好,加埋電視D 反應同FPS....

TV一向都lag lag地.....本身己經唔係反應好,加埋電視D 反應同FPS....
DGCNYO 發表於 2015-9-19 15:20

我另外有部G1840, 駁40"Sony TV, 完全唔lag, 同Mon. 完全沒有分別喎。

咁佢果個情況係X8部機既問題, 還是TV問題?????

不知用緊X8駁TV的使用效果如何呢?

我另外有部G1840, 駁40"Sony TV, 完全唔lag, 同Mon. 完全沒有分別喎。

咁佢果個情況係X8部機既問題, 還 ...
kslee30 發表於 2015-9-19 16:23

G1840效能比Atom強好好好好多

x7 and x8 output to 1080p TV without any problem or lagging.  I've both of them.

x7 and x8 output to 1080p TV without any problem or lagging.  I've both of them.
edwyn 發表於 2015-9-19 23:45

C Hing你個部係淘返來還是港行黎? 有冇過熱降頻變慢咁呢?

另外, 請問在Windows上行Chrome看Youtube 1080p 有沒有lag?

thank you.